Strategii privind dezvoltarea învăţământului profesional şi dual în Valea Jiului

              Instituția Prefectului Județului Hunedoara, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara și Primăria Municipiului Vulcan, au organizat  în municipiul Vulcan, la cinematograful Luceafărul, o dezbatere publică în  care  s-a dezbătut  problematica complexă a învățământului profesional și dual.

S-a dorit  a fi o acţiune care să contribuie la dezvoltarea învăţământului profesional şi dual din zona Văii Jiului şi să eficientizeze comunicarea între beneficiarii şi ofertanţii de servicii educaţionale din domeniul învăţământului profesional şi dual,  precum şi creşterea inserţiei socio-profesionale a absolvenţilor.

Au fost prezenți la dezbatere, prefectul județului Hunedoara, directorii unităţilor şcolare, primarii din localităţile Văii Jiului, precum și reprezentanţi ai agenţilor economici din zona Văii Jiului.

În cadrul evenimentului colegiile tehnice  care funcționează în Valea Jiului și-au prezentat oferta educațională, ca o alternativă viabilă pentru tânara generație.

Se urmărește schimbarea mentalității  tuturor factorilor implicați în procesul instructiv- educativ, promovarea învățământului tehnic și  profesional, oferirea de informații  legate de o carieră  și servicii  de consilere privind cariera pentru  elevii ajunși la vârsta  la care trebuie să-și aleagă parcursul profesional.

Arthur Gărdescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: