Senatorul CRISTIAN RESMERIȚĂ, prezent la deschiderea noului an școlar, în unitățile școlare din Valea Jiului

           A devenit o tradiție, ca la fiecare început de an școlar, pe lângă oficialitățile locale și județene a instituțiilor partenere, să participe la evenimentul prilejuit de deschiderea anului școlar, parlamentari și reprezentanți ai guvernului în teritoriu.  Senatorul Cristian Resmeriță a fost prezent la deschiderea anului școlar în unitățile de învățământ din Valea Jiului în semn de respect față de colegii săi, cadrele didactice, față de tânăra generație și alegătorii săi.

Acest lucru este reliefat și prin alocările bugetare acordate an de an, pentru dezvoltarea infrastructurii de învățămînt, perfecționarea continuă a cadrelor didactice, pentru atingerea standardelor impuse de comunitatea europeană.

Senatorul hunedorean  care în calitatea sa de parlamentar hunedoarean, a susținut continuu activitatea și realizarea investițiilor în unitățile de învățământ. Acesta  a remarcat în discursul său, susținut la Petroșani, că aici, există un centru al Educației, pentru că, mulți dintre elevii Văii Jiului vin la școlile și liceele din Petroșani pentru a-și desăvârși educația.            ”Îmi face o mare plăcere să mă aflu aici și să știți că pentru mine fiecare început de an școlar reprezintă un eveniment deosebit. Eu de meserie sunt profesor, chiar am lucrat vreo opt ani ca profesor de fizică,  până când Dumnezeu mi-a dat alt drum și alt destin în viață. Și cred că singurul lucru care este cert pentru mine este meseria de profesor, pe care am făcut-o cu foarte mult drag. Suntem într-un moment foarte important astăzi și vreau să vă spun că este foarte important pentru copii, dar și pentru părinți și bunici, pe care mă bucur să-i văd prezenți la acest eveniment. Petroșaniul a devenit de foarte multă vreme un centru al Educației din Valea Jiului, pentru că sunt foarte mulți copii de la Uricani, Lupeni, Vulcan și Petrila,  care vin să facă școală aici, chiar din clasele cele mai mici, pentru că aveți aici profesori foarte buni și vă sfătuiesc să faceți în așa fel încât toate cunoștințele pe care le au dânșii, răbdarea de care dau dovadă, să le folosiți pentru ca cei care vă sunt copii, cei care vă sunt nepoți să ajungă oameni buni, oameni educați. Să știți că dacă noi, Valea Jiului, avem o șansă această șansă nu cred că mai stă în noi, stă doar în copiii și nepoții noștri. Vă urez succes, să vă dea Dumnezeu să aveți un an școlar numai cu împliniri și, dacă ar fi din punctul meu de vedere, numai note de 10 la toată lumea! Mult succes în noul an școlar!”, a  declarat senatorul Cristian Resmeriță, prezent la deschiderea anului școlar, la Petroșani.

Prezent la deschiderea anului școlar de la Lupeni, la Liceul Teoretic Mircea Eliade care are în subordine și două școli generale, senatorul Cristian Resmeriță e reiterat faptul că, dezvoltarea școlii românești depinde de ”fiecare dintre noi în parte” .

       ”De fiecare dată trăiesc cu o emoție aparte acest frumos eveniment festiv al debutului de an școlar. Am trăit astfel de sentimente și când am fost eu elev, mai apoi le-am trăit ca dascăl și, mai apoi, le-am trăit ca om politic,  responsabil de felul în care se dezvoltă mediul educațional, în Lupeni, în județul Hunedoara și peste tot în țară.  Desigur, mai nou, trăiesc emoția începutului de an școlar, împreună cu soția mea, în calitatea noastră de părinți. Cu fiecare dintre aceste responsabilități asumate, asigurându-i pe elevi, dascăli, administratori și părinți deopotrivă, de întregul meu sprijin în ceea ce privește dezvoltarea școlii românești, care depinde și  de fiecare, dintre noi în parte. Vă  doresc tuturor un an școlar plin de realizări și urmărit numai de succes”, a conchis  senatorul Cristian Resmeriță, la Lupeni.

Alături de senatorul hunedoarean, la festivitățile prilejuite de deschiderea anului școlar în Valea Jiului, au mai participat prefectul județului Hunedoara – Tiberiu Kiszely, inspectorul adjunct Lavinia Ilina, directori de instituții, reprezentanți ai Poliției și Jandarmeriei, etc.(A.D.)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: