Pe urmele Dariei

Dragos Visanesccu   Dragoş Nicolas Vişănescu are doar 7 ani şi promite să calce cel puţin pe urmele cunoscutei Daria Vişănescu, nimeni alta decât sora acestuia. Astfel, la un turneu amical de şah ce a avut loc la Casa de Cultură a Studenţilor din Petroşani, organizat săptămânal de către antrenorul Alin Elvis Apostu, Dragoş a fost cel mai bun.

„Organizăm astfel de turnene săptămânal pentru a vedea potenţialul celor opt elevi pe care îi am în pregătire”, a spus antrenorul Apostu. Despre Dragoş Vişănescu, antrenorul său Alin Apostu spune că este un adevărat talent. „Are potenţial cu toate că este încă destul de mic. Eu unul cred că o poate întrece pe sora lui”, mai spune antrenorul.

Dragoş este la clasa zero de la IG Duca Petrila şi spune că îi place să joace şah chiar şi cu cei mai mari decât el. „Îmi place mult să joc şah şi vreau să fiu la fel de bun ca şi sora mea”, a spus micuţul care pe vremea când Daria devenea maestră Fide şi apărea pe posturile naţionale de televiziune avea doar două luni de zile. La turneul amical Dragoş a câştigat toate partidele, iar pe locul doi, la egalitate de puncte, s-au clasat Octavian Bumbac, 11 ani, şi Bogdan Avram, 12 ani.

Invitaţie la greci

Mult cunoscuta şi apreciata şahistă din Valea Jiului, Daria Vişănescu a fost invitată de către Federaţia Greciei să participe la un turneu de şah în ţara lor şi chiar să concureze pentru o echipă de acolo. „Este un fel de superligă, o competiţie foarte puternică, iar Daria a fost invitată să joace la masa cu numărul 5. Competiţia va avea loc în luna iunie „, a declarat mama Dariei, Daniela Vişănescu. (L.J.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: