INSEMEX la dublă aniversare – 70 de ani şi SESAM 2019

            La împlinirea celor 70 de ani de la înfiinţarea sa, INSEMEX va marca evenimentul aşa cum se cuvine, printr-o manifestare de excepţie ce va fi organizată alături de Simpozionul Internaţional de Securitate şi Sănătate în Muncă – SESAM, ajuns deja la cea de-a  noua ediţie.

„Anul 2019 este un an de o importanţă deosebită pentru INCD INSEMEX şi marchează un moment aniversar, Institutul împlinind 70 de ani de activitate. Dorim să marcăm acest eveniment printr-o manifestare excepţională care va avea loc simultan cu Simpozionul Internaţional de Securitate şi Sănătate în Muncă – SESAM, eveniment bienal, care va ajunge în acest an la cea de-a IX-a ediţie. De asemenea, s-a elaborat un plan de cercetare pentru anul în curs, în urma căruia a fost stabilit un număr de 13 propuneri de cercetare, care au fost evaluate şi sunt eligibile la finanţare. Intenţionăm să continuăm şi să amplificăm contactele la nivel european şi internaţional şi să ducem mai departe tradiţia recunoaşterii Institutului, aducând noi medalii şi premii de la Saloane de Inventică atât naţionale, cât şi internaţionale. Vom continuă să participăm cu interes crescut la congrese, conferinţe şi alte întâlniri la nivel naţional şi internaţional”,  a declarat directorul general Arthur Găman.

La ora actuală, conducerea INCD INSEMEX caută experţi care să valideze lucrările  ce intră în cadrul simpozionului SESAM, pe teme de securitate şi sănătate în muncă. Este un simpozion internaţional care atrage  specialişti cu lucrări complexe, iar cercetătorii de la Petroşani spun că au nevoie de acesti experţi, cu ajutorul cărora să fie studiate toate lucrările. Pe site-ul instituţiei, ca şi pe alte  mijloace de comunicare, a fost postat un anunţ potrivit căruia,  comitetul de organizare al SESAM 2019 solicită profesorilor cu expertiză, cercetătorilor şi altor profesionişti din diverse domenii de sănătate şi securitate în muncă, să participe la ceea ce va însemna a revizui documentele ştiinţifice prezentate pentru a  IX-a ediţie a simpozionului internaţional privind sănătatea şi siguranţa în muncă. Evenimentul va avea loc în Valea Jiului  în data de  3 octombrie 2019, iar parteneri sunt cei de la Universitatea din Petroşani, administraţia  locală, Inspectia Muncii şi totul se va derula sub auspiciile Ministerului Cercetării şi Inovării, Academiei Oamenilor de Stiinţă din România şi Academiei de Ştiinte Tehnice din România.

Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Securitatea Mineră şi Protecţie Antiexplozivă – Insemex Petroşani a luat fiinţă în anul 1949 sub denumirea de „Staţia de Cercetări pentru Securitatea Mineră” ca filială a I.C.E.M.I.N. Bucureşti.  Înfiinţarea a fost determinată de necesitatea rezolvării problemelor de tehnica securităţii în industria minieră din România.(E.D.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: