CRISTIAN RESMERIŢĂ: „Valea Jiului are nevoie de sprijin”

              „Noi, cei de aici din Valea Jiului nu aveam nevoie doar de depuneri de coroane, ci avem nevoie şi de acţiuni din partea dânşilor!”

         Ca în fiecare an, senatorul CRISTIAN RESMERIŢĂ a fost prezent la evenimentele desfăşurate cu prilejul Zilei Minerului, la Lupeni. Gentil şi cu bun simţ, la ceremonialul de depunere de coroane de flori, în momentul în care a fost anunţat Senatul României, a luat-o pe Carmen Hărău, senator PNL de Hunedoara şi au depus, împreună, coroana de flori. Cam rar se văd astfel de gesturi din partea unui politician, dar senatorul de Valea Jiului a dat încă odată dovadă de respect faţă de o femeie – coleg, chiar dacă sunt adversari politici.

Şi totuşi cei doi, conclucrează foarte bine pentru aprobarea legilor, care sunt în favoarea hunedorenilor şi, în special, pentru cei de aici, din Valea Jiului.

  Senatorul hunedorean Carmen Hărău a semnat inclusiv pentru adoptarea „Legii Resmeriţă”, care vine, iată, în sprijinul minerilor, dar şi a altor legi benefice pentru hunedoreni.

Faţă de anii  trecuţi, când ceremonialul de Ziua Minerului se desfăşura cu mare fast, fiind un bun prilej campanie electorală şi de creare de imagine publică, senatorul hunedorean din Lupeni  a subliniat încă odată că, “Valea Jiului are nevoie de sprijin din partea autorităţilor europene, centrale şi judeţene”.

Chiar dacă numărul participanţilor la Ziua Minerului este din ce în ce mai mic, ineditul zilei a fost dat de calibrul şi forţa participanţilor, printre aceştia regăsindu-se deputatul Laurenţiu Nistor şi Lucian Heiuş, Gheorghe Falcă, acum europarlamentar, reprezentanta ministerului Energiei, şefa de cabinet a unui secretar de stat, prefectul Tiberiu Kiszely, preşedintele Consiliului Judeţean – Mircea Bobora şi administratorul public Costel Avram, directori de instituţii, primarii:  Tiberiu Iacob Ridzi, Gheorghe Ile, Emil Rîsteiu, viceprimarul Iacob Mesaroş, Adrian David, consilierul primarului Tiberiu Oancea, lideri de partid de la PSD, PNL, PRO ROMÂNIA, lideri de sindicat, etc.

„Mă bucur că astăzi când sărbătorim Ziua Minerului sunt prezenţi foarte mulţi oameni importanţi, aici,  la Lupeni. Am comemorat ceea ce s-a întâmplat în 1929,  aici,  la Lupeni, când oamenii au murit pentru ca noi să avem un viitor mai bun. Este foarte important ca în momentul de faţă, toţi factorii de decizie care sunt prezenţi astăzi,  aici,  să înţeleagă că noi, cei de aici, din Valea Jiului,  nu avem nevoie doar de depuneri de coroane,  ci avem nevoie şi de acţiuni din partea dânşilor. Sunt convins că toţi oamenii cu forţă care au fost astăzi aici, să facă lucruri bune şi frumoase pentru Valea Jiului şi nu doar să bifeze prezenţe. Aceasta este principala dorinţă pe care o am azi. Îmi doresc foarte mult ca activitatea minieră să continue şi ne aflăm astăzi, aici, la Lupeni unde vă pot spune că activitatea minieră de aici şi de la Lonea, va continua. Sper ca cei de la SNÎM Valea Jiului şi de la CEH să aibă inteligenţa pentru a face lucrurile să meargă mai departe,  pentru că beneficiază de tot sprijinul politic, de care poate beneficia cineva,  la ora actuală”, a declarat Cristian Resmeriţă senator PSD, după finalizarea manifestărilor dedicate Zilei Minerului.

Angella Dumitraşcu

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: