Lupeniul înfiinţează echipa mobilă pentru prevenirea şi combaterea violenţei domestice

Violenţa domestică este o problemă socială gravă care afectează atât viaţa victimei, cât şi a celorlalţi membri ai familiei. La fiecare 30 de secunde, o româncă e ţinta violenţei domestice, arată statisticile.

Deşi 8,5 la sută din români consideră că violenţa domestică este întâlnită doar în familiile sărace, iar 15,3 la sută din aceştia doar la oamenii needucaţi, în momentul de faţă, o femeie din zece este afectată de violenţa domestică în fiecare an, iar acest abuz nu are legătură directă cu statutul civil, etnia, religia sau trecutul socio-economic. Mai grav este că,  mai mult de jumătate din români, aproape 60 la sută, tolerează comportamentele violente din familie şi chiar le consideră justificate. Din păcate, un număr îngrijorător de femei abuzate nu depun plângere împotriva agresorului, iar teama şi procesul greoi prin care se obţine un ordin de protecţie sunt doar două motive în acest sens.

Mandatul de restricţie este singurul instrument pe care victima îl are în legislaţia românească din acest moment, dar până la obţinerea şi respectarea lui este cale lungă. Durează aproximativ 72 de ore pentru ca ordinul să fie emis, însă ca acest lucru să fie posibil, femeile au nevoie de probe audio, video, de martori, dar şi de un certificat medico-legal.

O femeie este bătută la fiecare 30 de secunde, adică aproape 1,2 milioane de românce cunosc violenţa domestică, iar soluţionarea acestui fenomen include atât schimbări în mentalitate, cât şi un sprijin concret din partea autorităţilor.

Legea 217 / 2003 a fost modificată, activităţile de  prevenire  şi combaterea violenţei domestic şi în acest sens la nivelul fiecărei unităţi administrative teritoriale, la nivel de direcţie de asistenţă socială, înfiinţarea  unei echipe mobilă, care are ca principal rol verificarea semnalărilor, evaluarea iniţială şi realizarea demersurilor necesare pentru depăşirea riscului  imediat  de prevenire şi combatere a violenţei în familie.

În cadrul ultimei şedinţe a Consiliului local Lupeni s-a aprobat constituirea echipei mobile care v-a acţiona pe raza municipiului. Aceasta este constituită din: Nagy Andreea Tereza – consilier superior DAS, Manea Monica – consilier superior DAS, Şindea Simona – asistent medical comunitar DAS.

   „Vă propun ca dna Nagy Andreea să fie desemnată coordonator al echipei şi să încheie acorduri de parteneriat cu Poliţia Municipiului Lupeni, DGASPC Hunedoara, reprezentanţi ai diferitelor culte religioase sau a unor asociaţii şi fundaţii cu activitate relevantă în domeniu, în vederea eficienţei intervenţiilor în cazurile de violenţă domestică. Totodată vă propun ca prin hotărârea pe care o vom adopta să stabiliţi ca autoturismul Poliţiei locale să asigure deplasările de urgenţă ale echipei desemnate”, a precizat primarul Lucian Marius Resmeriţă.

Conform prevederilor art. 3 din Ordinul 2525/ 2018 echipa mobilă are următoarele atribuţii:

–           verifică semnalările de violenţă domestică efectuate prin intermediul liniilor telefonice ale instituţiilor publice abilitate, inclusive  liniile telefonice de urgenţă, altele decât numărul de urgenţă 112;

–           realizează evaluarea iniţială a gradului de risc din perspective acordării serviciilor sociale pe baza fişei pentru evaluarea gradului de risc şi stabilirea măsurilor de siguranţă necesare pentru victimile violenţei domestice prevăzute în anexa ordinului mai sus menţionat;

–           acordă informare şi consiliere victimelor violenţei domestice; sprijină victimele, asigură măsurile de protecţie socială pentru victime, minori, persoane cu dizabilităţi vizate de ordinul de protecţie, păstrează confidenţialitatea asupra identităţii acestora;

–           transport la unitatea sanitară cea mai apropiată în situaţiile în care victima necesită îngrijiri medicale de urgenţă, sesizarea numărului unic pentru apeluri de urgenţă 112;

–           sesizarea organelor de urmărire penală, a organelor de poliţie, pentru emiterea unui ordin de protecţie  provizoriu, sesizarea instanţelor judecătoreşti în vederea emiterii ordinului de  protecţie;

–           orientarea către DAS, către furnizării de servicii sociale, acreditaţi  în condiţiile legii, în vederea găzduirii în centrele rezidenţiale adecvate nevoilor  şi aplicării managementului de caz  pentru vixtime şi respective agresor;

–           intervine în cazurile de violenţă domestică , la solicitarea organelor de poliţie, atunci când  prin ordinul de protecţie provizoriu s-a dispus măsura evacuării temporare a agresorului  din domiciliu, iar acesta a solicitat, potrivit legii, cazarea într-un centru rezidenţial.

–           Echipa mobilă are misiunea de a se deplasa  la faţa locului în maximum 90 de minute de la momentul semnalării  efectuate de organele de poliţie şi asigură sprijinul necesar pentru orientarea şi conducerea  de îndată a agresorului către  centrele rezidenţiale  gestionate de administraţiile locale sau de alte servicii sociale adecvate  de către furnizorii publici sau privaţi de pe raza UAT.

Ordinul  emis anul trecut, stabileşte clar  eficienţa, operativitatea  şi permananţa în ceea ce priveşte intervenţia  de urgenţă  în cazurile de violenţă domestică. (A.D.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: