Centru Comunitar Integrat, la Lupeni

     Municipiul Lupeni are în implementare, începând cu data de 25 ianuarie 2018, proiectul BAHTALO finanţat prin fonduri europene, care are ca drept scop, reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie aparţinând minorităţii rome, prin implementarea de măsuri integrate.

„Mare parte din activităţile proiectului urmează a fi desfăşurate în Centru Comunitar Integrat, care urmează  a fi amenajat în clădirea situată pe strada Avram Iancu,  în clădirea fostei policlinici stomatologice. Pentru reabilitarea acestei clădiri  a fost necesară, mai întâi, întocmirea  documentaţiei  de avizare a lucrărilor de intervenţie. Dar, odată cu  apariţia unor noi reglementări legale şi inflaţia actuală, acestea au condus la unele modificări în documentaţie şi pentru a ne încadra în cifrele cuprinse  în bugetul proiectului a trebuit să înlocuim anexele 1 şi 2 şi documentaia de avizare a lucrărilor DALI şi indicatorii economici. Documentaţia a fost refăcută conform cerinţelor OUG114/2018. Şi, în curând vom demara procedura de achiziţie a lucrărilor de reabilitare a clădirii”, declară primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriţă.

Se va renunţa la o parte din lucrările iniţiale – finisaje şi instalaţii interioare, urmând ca acestea să fie realizate în funcţie de buget.

Municipiul Lupeni este beneficiarul proiectului cu titlul „BAHTALO! Împreună combatem sărăcia şi discriminarea”, co-finanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman, cod 115093, cu o valoare totală de 26.803.625,25 lei, din care 26.334.205,91 lei reprezinta valoarea cofinanţării Uniunii Europene.

Proiectul a demarat la 25 ianuarie 2018 şi se va finaliza în 24 ianuarie 2021 şi se derulează în parteneriat cu Asociaţia Umanitară Casa de Copii şi Liceul Teoretic „Mircea Eliade”din Lupeni, EuroJobs SRL şi Asociaţia CROFMPS din Petroşani. Proiectul se derulează în două cartiere din muncipiul Lupeni: Viitorului – zona „Cioara Albă” şi Tineretului.

„Este  un proiect complex care va avea un impact deosebit în rândul comunităţii. Vom duce copiii la şcoală, la grădiniţă, vom reabilita  policlinica veche, câteva apartamente. Vor fi implicaţi aproximativ 1200 de locuitori, vom înfiinţa 10 până la 15 firme care să coopteze 250 de angajaţi. Vom acorda 500 de mese zilnic pentru copiii din comunitate, 1000 de cetăţeni vor primi asistenţă medicală. Vom angrena în acest proiect şi instituţiile de învăţământ. Ne dorim să devenim o localitate verde şi avem în vedere şi plantarea a câtorva mii de puieţi şi ne dorim să înfrumuseţăm şi zonele pietonale. Angrenând în acest proiect mai multe categorii sociale, comunitatea va avea de câştigat”, a declarat primarul Lucian Resmeriţă la demararea proiectului.

Angella Dumitraşcu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: