Jiul a sărbătorit cei 100 de ani în stil de mare echipă

  Jiul a sărbătorit cei 100 de ani…de istorie zbuciumată, tumult, dar și umilință. I-au mai rămas alături câțiva suporteri, pătimași, gata oricând de sacrificiul suprem. Puțini, dar buni… La mulți ani, echipă Jiul! La multi ani spiritului alb-negru!

Chiar dacă la aniversare au lipsit mulți, motivat sau nemotivat, aniversarea și-a urmat cursul. Un curs care a început la Primăria Petroșani prin acordarea unor diplome de excelență, iar apoi a continuat pe arenă, unde de fapt au început amintirile.

„JIUL PETROȘANI o poveste de o sută de ani. Am avut onoarea să fiu invitat la celebrarea centenarului alături de foste glorii ale Jiului. Oameni frumoși care s-au dăruit trup si suflet acestui club. Sper ca fotbalul în Valea Jiului să redevină ce a fost odată. Succes tuturor celor care se implică în acest proiect”, a spus Leo Toader.

Felicitări galeriei Jiului Petroșani, care astăzi a arătat un atașament și o susținere demne de marile galerii europene! Cu o asemenea galerie, Jiul nu are cum să moară! O spun asta în numele meu și al colegilor mei prezenți la eveniment”, a punctat cum nu se putea mai bine. Viorel Stancu.

„Petre Libardi” Stadionul a primit noua denumire

Tot în cadrul sărbătorii de 100 de ani, stadionul Jiul a primit un nume în buletin. Arena se va numai „Petre Libardi”, iar numele a fost deja inscripționat la intrarea în stadion. Urări pentru clujeni În numele prietenei dintre cele două galerii ale două echipe cu tradiție ce au aceeași vârstă, Jiul și U Cluj, suporterii Jiului au inscripționat un mesaj de suflet. „La multi ani clujenilor. Noroc bun din partea minerilor”. Despre galerie…la înălțime. Plină de dor, ofuri și nostalgie. Coregrafie impresionantă, dragoste fără margini și o iubire în două cuvinte, alb-negru. Au salutat dragostea lor: Gigi Mulțescu, Mihai Stoichiță, Aurel Șunda, Mircea Popa, Damian Militaru, Horațiu Popa, Cornel Irina, Sorin Ghitan, Leo Toader, Paul Tudor…..

Simota, sărit de pe lista cu invitați

Nu știm dacă voit sau nu, dar unul dintre foștii conducători ai Jiului, Alin Simota nu s-a aflat printre oaspeții de onoare la sărbătoarea Jiului. Totuși a venit, dat fiind faptul că acesta este nelipsit de la stadionul Jiul, în incinta căruia are o sală de forță. Alin Simota este unul dintre cei mai controversați conducători pe care Jiul i-a avut, iar faptul că nu a fost pe lista cu oaspeții de onoare a atras antipatii și simpatii. Unii au reproșat, iar alții din contră s-au bucurat.(L.J.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: