Zilele Municipiului Lupeni au fost încununate de succes

           Zilele Municipiului Lupeni, care s-au desfăşurat la finele săptămânii trecute, s-au bucurat de atenţia lupenenilor şi nu numai. În cadrul Zilelor muncipiului Lupeni, multora dintre artiştii Văii Jiului le-a fost îndeplinită dorinţa, pentru că, au urcat pe scenă şi au cântat în faţa publicului spectator.

Evenimentele au debutat vineri cu premierea cuplurilor de ”Aur” din cadrul localității. Tot vineri, locuitorii din Lupeni au avut parte de un regal de muzică populară în parcul de la Bărbăteni. Aici, în fața iubitorilor de folclor au urcat pe scenă artiști binecunoscuți deja în comunitatea Văii Jiului, dar și nume cu rezonanță ale folclorului românesc. Au încântat publicul, anul acesta, la Zilele Municipiului Lupeni: Luke de la Lupeni, Gabi Nicolae, Ciprian Roman, Lena Miclăuș & Septimiu Marișca și Petrică Mâțu Stoian.

Sâmbătă dimineața a fost ziua competițiilor sportive, la care au participat peste 200 de concurenți de mai multe vîrste. Au fost întreceri la cros și ciclism, sute de participanți s-au aliniat la linia de start. Cei mai buni, pe diverse categorii de vârstă și de competiție, au avut ocazia de a urca și pe podiumul amplasat chiar pe mijlocul drumului de centură, fiind premiați cu medalii, diplome și cupe, festivitatea de premiere fiind oficiată de primarul Lucian Resmeriță.

Lupenenii s-au distrat pe cinste, cei mari la terase cu mici şi bere şi alte produse tradiţionale, iar cei mici au putut să-şi satisfacă plăcerea plimbându-se în maşinute şi alte aparate care vin de obicei, la astfel de evenimente, iar spectacolele au demonstrat că, la Lupeni se pune accent pe promovarea tinerelor talente.

Sâmbătă, tinerii și iubitorii muzicii ușoare și-au revăzut idolii: Andrei Popa, Jul Baldovin, Trupa de rock Moise, Anda Adam și Guess Who.  Seara s-a încheiat cu tradiționalul foc  de artificii care a captat antenția tuturor participanților.

Ziua de duminică a fost rezervată artiştilor din Valea Jiului. În această zi au evoluat mai multe formaţii de dansuri de la Casa de Cultură din oraşul Uricani, tinerii dansatori fiind aplaudaţi la scenă deschisă. Au mai urcat pe scenă micii artiști ai ”Cenaclului Pas cu Pas” pregătiți de  Petronela Baldovin. Și cei de la Color au încântat publicul spectator cu melodiile lor.

La manifestări, alături de cetățeni, a fost prezent și senatorul Cristian Resmeriță, dar și alți parlamentari, consilieri locali și județeni și primari din alte localități hunedorene. Senatorul Cristian Resmeriță recunoaște că, deși a participat la multe astfel de evenimente publice, niciunde acestea nu sunt mai frumoase ca acasă, la Lupeni. ”Merg la multe astfel de evenimente, în județ și în țară, unde sunt invitat, dar niciunde nu trăiesc atmosfera acestora mai bine ca acasă, la Lupeni, alături de cetățenii din comunitatea în care m-am născut și pe care o reprezint în Parlament. Pentru mine, aici, la Lupeni, sărbătorile orașului sunt mai frumoase, sunt altfel, poate și pentru că, cetățean al Lupeniului fiind, aceste sărbători sunt și ale mele”, a declarat senatorul Cristian Resmeriță.

”Vreau să le mulțumesc cetățenilor care au participat, în mod activ, la toate activitățile, fie ele artistice, sportive sau festive. Le mulțumesc artiștilor care au răspuns anul acesta invitației noastre și au fost prezenți la spectacolele organizate de Primăria și Consiliul local și tuturor celor care au urcat pe scena de la Lupeni în aceste zile, oferindu-ne atât de multe momente admirabile. Desigur, nu în ultimul rând, le mulțumesc celor care s-au ocupat de organizarea acestui eveniment, astfel încât Zilele Municipiului Lupeni să poată constitui un alt moment memorabil pentru comunitatea noastră locală”, a conchis primarul muncipiului Lupeni, Lucian Resmeriță.

Angella Dumitrașcu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: