40.000 de lei pentru aniversarea centenarului Clubului Jiul Petroșani

          Clubul Jiul a fost înființat în anul 1919, sub denumirea de Clubul Atletic al Minerilor. În cei peste  100 de ani scurși de la înființare, denumirea a suferit o serie de modificări, respectiv: Uniunea Cluburilor ale Societății Petroșani, Partizanul Petroșani, Flacăra Petroșani, Energia Petroșani, Jiul Petrila, CS Jiul Petroșani, ACS Jiul Petroșani, dar, indiferent de numele pe care l-a purtat, acest club a promovat prin performanțele obținute, imaginea Petroșaniului.

În palmaresul său se găsesc locul III în Divizia A (1948 – 1949), Cupa României (1973 – 1974), iar în anii competiționali 1996 – 1997 și 2005 – 2006 a promovat din nou în primul eșalon fotbalistic al țării, conform datelor oficiale.

”Anul 2019 este un an important pentru Clubul Jiul Petroșani întrucât aniversează 100 de ani de la afilierea oficială la fotbalul internațional, 100 de ani de când întreaga mass-media discuta despre Petroșani datorită fotbalului, și 45 de ani de când echipa a atins apogeul performanței, câștigând Cupa României și participarea în Cupa Cupelor. În acest an centenar, pentru a evidenția istoricul clubului, activitățile și rezultatele obținute de-a lungul timpului, Clubul Sportiv Jiul Petroșani organizează manifestarea ”100 de ani cu Jiul Petroșani” ”, se arată în nota de fundamentare a  proiectului care vizează acordarea celor 40.000 de lei din bugetul local.

Proiectul a fost ințiat de primarul Tiberiu Iacob Ridzi și a fost aprobat de Consiliul local. Și tot pentru pregătirile care se fac pentru aniversarea clubului, zilele trecute a fost inițiată o amplă acțiune de curățenie generală, s-au vopsit gardurile, s-a tuns iarba. Inițiator a fost înșuși primarul Tiberiu Iacob Ridzi.

Aniversarea centenarului, a celor 100 de ani de existență a CLUBULUI JIUL PETROȘANI  va avea loc în data de 3 august a.c., când,  stadionul va  fi rebotezat cu numele marelui jucător de fotbal – PETRE LIBARDI.

Ella Schreiber

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: