Alin Simota şi Cristian Litera rămân în arest preventiv

        litera-arestat-21  Cinci dintre capii grupării infracţionale Litera-Simota rămân în arest preventiv, printre aceştia numărându-se şi petroşăneanul Alin Simota şi fostul bodyguard al acestuia, Cristian Litera. Arestul preventiv a fost menţinut atât de Curtea de Apel Alba Iulia cât şi de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

 Cei cinci sunt cercetaţi în stare de arest preventiv, fiind acuzaţi de procurorii DIICOT că au făcut parte dintr-o grupare specializată în comiterea de şantaje asupra unor oameni de afaceri locali, cămătărie şi înşelăciune. Gruparea acţiona în principal pe raza judeţului Hunedoara.

 

Astfel, vor fi cercetaţi în continuare în stare de arest preventiv Alin Simota, Cristian Litera, Mircea Mihăiţă Varodi, Petru Ioan Moldovan şi Ioan Muntean Florin.

La începutul lunii iulie, fosta soţie a lui Alin Simota, devenită între timp soţia lui Cristi Litera, a fost eliberată din arestul preventiv printr-o decizie a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Tot atunci au fost eliberaţi şi Mihai Eminovici Ciobanu şi Florin Voicu Micluţa.

Gruparea Litera-Simota a fost destructurată pe etape. În luna mai, procurorii DIICOT au reuşit să convingă instanţa de judecată să aresteze preventiv mai multe persoane printre care şi Crsitian Litera. În iunie a venit rândul lui Alin Simota şi a altor hunedoreni, capetele de acuzare fiind aceleaşi. Pe rând, Litera şi Simota au fost consideraţi, de DIICOT, lideri ai unei grupări infracţionale specializată în infracţiuni cu violenţă, şantaj, cămătărie şi înşelăciune.

Simota şi Litera îşi dispută calitatea de lideri ai grupării. Omul de afaceri petroşănean şi consilier local din partea PNL, Alin Simota, este considerat de procurorii DIICOT liderul unei grupări infracţionale deosebit de violentă, specializată în şantaj, cămătărie şi înşelăciune ce a activat în perioada 2007-începutul anului 2011, iar procurorii DIICOT spuneau luna trecută că Simota era cel care trasa ordinele, iar Litera executa. Printre victimele lui Simota se numără şi fostul consilier PDL de la Petroşani, Paul Gherasim, cel care a fost bătut cu bestialitate la finele anului 2008.

Litera este şi el considerat liderul unei grupări infracţionale, acesta fiind arestat cu aproximativ o lună înaintea lui Alin Simota, pentru infracţiuni de cămătărie, şantaj, înşelăciune cu concesinţe deosebit de grave şi trafic de persoane comise în cursul anului 2011. Procurorii au extins urmărirea penală pentru Simota şi alte persoane ulterior arestării soţilor Litera.
Competenţa Curţii de Apel Alba Iulia de a soluţiona cererea DIICOT a fost atrasă de faptul că printre persoanele faţă de care se fac cercetări în acest caz se află şi un ofiţer de poliţie judiciară din Hunedoara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: