”Natura nu a trădat niciodată inima care a iubit-o”

         Profitând de vremea superbă de afară, mai mulți iubitori ai muntelui, care fac parte din  ong-urile  care promovează turismul montan au organizat o expediție în Retezatul Mic, în ”jungla amazoniană”.

Este un traseu cu o dificultate medie, nerecomandat iarna, cu plecare  din DN 66A. Traseul se parcurge lejer, până la un moment dat, când se pune la încercare rezistența fiecăruia, deoarece traseul traveasează două rânduri de chei, frumos modelate de ghețari în perioada glaciațiunii Wurm.

Traseul trece și pe lângă un Sfinx, câteva peșteri și caverne, unele neexplorate la maxim. Pentru a ajunge la Podul Suspendat, iubitorul muntelui trebuie să treacă și prin ”proba de foc”, să urce scări suspendate, la înălțimi care-ți  taie respirația.

Traseul trebuie respectat cu strictețe, deoarece orice pas greșit, poate fi fatal.

Traseul se parcurge în apoximativ patru ore, iar panorama finală de sus, de la Podul Suspendat este una deosebită. În față se văd piscurile Vârfurilor Pietrele Albe, iar acolo sus, ai senzația că întri întri într-o basilică, a cărui tavan s-a prăbușit brusc.

Am legat prietenii noi și am pus la cale noi expediții pe viitor, dar am obținut informații prețioase despre cele mai frumoase locuri care pot fi vizitate, atunci, când alături de partenerii și colegii din CLUBUL DE PRESĂ vom organiza, în luna august,  tabara cu caracter militar din Retezat unde sunt așteptați partenerii noștri din NATO și din proiectele comune pe care le derulăm.

Și tot în aceiași zi, traseul a fost marcat.

Avem locuri minunate, binecuvântate de Dumnezeu!

Iar cei care iubesc natura și muntele,  pot să ni se alăture la viitoarele expediții, pentru că,  suntem deja o echipă de oameni fantastici, care, cu muntele în Suflet privim Cerul  și îmbrățișăm Pământul!

Angella Dumitrașcu  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: