Puiu Codreanu va concerta la Nedeia Sânzienelor din Straja

      Importanţa păstrării tradiţiilor şi obiceiurilor populare este o necesitate pentru păstrarea identităţii naţionale şi culturale, motiv pentru care, consilierii locali  ai municipiului Lupeni, au aprobat organizarea Nedeii Sânzienelor şi a spectacolului folcloric, care va urma după slujba religioasă şi după tradiţionalul concurs de cai.

La Nedeia din Straja, invitatul special este îndrăgitul solist Puiu Codreanu, artiști locali și ansamblul folcloric Jienii Petroșaniului. Nedeia Sânzienelor se află la cea de-a 48-a ediţie anul acesta. Pentru că în data de 24 iunie se sărbătoreşte şi Ziua Internaţională a Iei, organizatorii speră ca şi anul acesta, portul popular să fie purtat cu mândrie, mai ales de localnici, pentru că au straie vechi şi frumoase.

Turiştii vor putea şi ei să vadă cum se păstrează pe aceste meleaguri tradiţiile şi obiceurile populare. Credincioşii sunt aşteptaţi să participe şi la slujba religioasă  care va avea loc la Schitul din Straja, acolo unde, părintele Dimitrie Ivaşco va predica credincioşilor despre Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul şi rolul lui în propovăduirea venirii Mântuitorului în rândurile turmei Sale, cât şi despre importanţa tradiţiilor populare şi obiceiurile locului.

La schitul din Straja sunt aşteptate să participe şi înalte feţe bisericeşti. Pentru buna deșfășurare a evenimentului au fost mobilizate importante forțe de ordine, începând de la Poliția Locală, Jandarmeria și Salvamontul care vor asigura asistența de urgență, în caz de nevoie.

Nedeia Sânzienelor este organizată de Primăria și Consiliul local Lupeni în colaborare cu  Comexim R Lupeni.  Pentru doritorii care vor dori să urce în stațiunea Straja, telegondola va funcționa pe toată durata manifestării. Să sperăm că și vremea va fi una favorabilă.

Angella Dumitrașcu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: