Continuă investițiile la Spitalul de Urgenţă Petroșani

            Vechiul ghișeu de internări/externări în fața căruia bolnavii și aparținătorii acestora așteptau încheierea formelor de internare, respectiv a celor de externare de la Spitalul de Urgență din Petroșani a devenit amintire. O spune chiar directorul unității medicale, dr. Alin Vasilescu, care recunoaște că gemulețul dintr-un colț al spitalului unde erau efectuate aceste servicii, la fel ca acum 30 de ani, nu mai era de actualitate pentru vremurile pe care le trăim.

Pentru a schimba situația, echipa managerială a Spitalului de Urgență din Petroșani, cu sprijinul autorităților locale din municipiul Petroșani au realizat, în această perioadă, o serie de investiții în urma cărora spațiul destinat internărilor și externărilor de la Spitalul de Urgență a fost reconfigurat și modernizat. Inaugurarea oficială a avut loc în prezența edilului, Tiberiu Iacob Ridzi.

Primarul Tiberiu Iacob Ridzi apreciază, pe bună dreptate: ”S-a considerat că este foarte important ca pacienții care vin să se interneze sau care se externează să aibă condiții civilizate. Urmează și alte lucrări de mici investiții pe care vrem să le facem, este vorba despre sălile de mese de pe toate secțiile, s-au schimbat deja ușile la toate secțiile și urmează, încet – încet să lucrăm și la grupurile sanitare. S-au schimbat lenjeriile  în toate saloanele, noptiere noi, mobilier nou, în general încercăm să avem niște condiții de cazare cât mai bune în această unitate medicală.  Investițiile în modernizarea Biroului de internări și externări s-au făcut cu fonduri proprii ale unității medicale”.

Noul spațiu pentru aceste servicii este amplasat chiar pe holul principal al Spitalului, în două birouri moderne (unul pentru efectuarea formelor de internare în Spital și un altul pentru efectuarea formelor de externare) în care pacienții sunt invitați să asiste la toate procedurile de întocmire și eliberare a documentelor, iar pentru cei aflați în așteptare au fost amplasate pe hol scaune confortabile, moderne, din inox. Totul arată acum elegant la fel ca într-un spital  european

 Proiectul de reabilitare și modernizare a spitalului are  o  valoare totală de circa 130 de milioane de lei, până acum au fost realizate lucrări cifrate la circa 45 de milioane de lei

             ”Guvernul  a alocat deja 14,5 milioane de lei pentru continuarea investițiilor, spune dr. Alin Vasilescu. Din fondurile aprobate pentru acest an, speram ca tot ceea ce înseamnă lucrări la acoperiș, pentru cele două corpuri de spital, dar și realizarea pasarelei de legătură între clădirea veche și cea nouă, precum și alte lucrări la noul corp al unității medicale, să fie finalizate. În același timp, cu resurse financiare de la bugetul local sau din fonduri proprii ale unității medicale să mai fie realizăm și alte investiții”, a declarat dr. Alin Vasilescu, managerul spitalului petroșenean.

             ”Noi am acordat și acordăm o atenție deosebită pentru tot ceea ce înseamnă sprijinul investițiilor necesare pentru spital. Și în acest an, chiar și în condițiile restrângerii veniturilor, am prevăzut alocarea cotei de 10% care ne revine în finanțarea proiectului de reparații capitale, extindere și modernizare a spitalului. Este un efort bugetar consistent pe care îl facem, dar considerăm că este un obiectiv important sau chiar cel mai important obiectiv de investiții pe care îl avem în acest moment”, a conchis primarul Tiberiu Iacob Ridzi.

Totodată, administrația locală a decis ca întregul spațiu public al spitalului,  să beneficieze de programul ”WiFi gratuit”, pe care Primăria Petroșani îl va implementa în perioada imediat următoare, în cadrul unui program European.

Ella Schreiber

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: