Cântec, joc și voie bună, la Palatul Cultural din Lupeni

             Cetățenii municipiului Lupeni au avut parte în ultima perioadă de multe evenimente, la Palatul Cultural. Serbările de sfârșit de an școlar, premierea elevilor cu rezultate deosebite la învățățură, a olimpicilor din cadrul Liceului Teoretic Mircea Eliade, spectacole de teatru pentru cei mici  și pentru cei mari.

Iubitorii de folclor au avut și ei parte de un regal, acolo unde au fost promovate tradițiile și obiceiurile populare. Protagoniștii au fost și de această dată  elevii Școlii Populare de Artă din municipiul Petroșani, coordonați de profesoara Simona Ionașc și membrii Ansamblului folcloric Mesagerii Iubirii care activează pe lângă Liceul Teoretic Mircea Eliade din Lupeni. 

Noutatea acestei ediţii a fost faptul că,  întreg programul artistic, este, pe de-o parte, dedicat  tuturor acelor care iubesc tradițiile și obiceiurile din Valea Jiului dar și din alte zone ale țării, Maramureș, Moldova, Banat, Oltenia, practic, toate provinciile istorice ale țării. 

Au urcat  pe scenă de dansatori din toate ciclurile şcolare: primar, gimnaziu, liceu şi şapte soliste ale ansamblului folcloric: Antonia Moraru, Roberta Maxer, Izabela Ianc din Uricani, Bianca  Androne, Antonia Petrea, Maria Râpă, Moldovan Andra din Lupeni, etc.

O parte din aceste fetiţe se regăsesc şi în clasele de canto ale doamnei Simona Ionaşc, un profesor de mare profesionalism, care îmbrăţişează cu drag de cântec şi copiii, această meserie şi care s-a  prezentat în program şi cu alţi solişti surpriză din Valea Jiului, toţi elevi ai Şcolii Populare de Artă din Petroşani.

Spectacolul  a fost  organizat cu sprijinul  Primăriei  şi Consiliului Local al Municipiului Lupeni,  din iniţiativa primarului  Marius Lucian Resmeriţă și s-a bucurat de un real succes în fața publicul spectator prezent, pentru că, intrarea a fost liberă.

Elena Dragomir

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: