Lucrul cu tinerii din România, resurse și perspective

        Federația Young Men’s Christian Associations România (YMCA România), Asociația Young Initiative (AYI) și Centrul pentru Dezvoltare Comunitară Durabilă (CDCD) organizează la București, în cadrul proiectului“Standarde și politici publice sustenabile înlucrul cu tinerii din România”, Forumul#YouthWorkWorks – “Lucrul cu tinerii din România, resurse și perspective” și cea de-a patra întâlnire a Grupului Național Standarde Tineret.

Evenimentele se desfășoară în perioada19-21iunie 2019 la Hotel Ibis Palatul Parlamentului (Str. Izvor nr. 82-84, Sector 5).

În prima zi, cu începere de la ora 13:00, va fi lansat primul curs în format MOOC (Massive Open Online Course) din România dedicat politicilor publice de tineret,  prin care se propune participanților să descopere mai multe despre e-learning și dezvoltare organizațională.

În data de 20 iunie, la masa de discuții privind propunerea alternativă de politică public dedicată standardizării și creșterii calității lucrului cu tinerii din România, alături de organizatori vor fi prezente și personalități guvernamentale, reprezentanți și experți din sectorul de tineret, reprezentanți  ai unor instituții publice,  parteneri cu atribuții în domeniul tineretului.

La acest eveniment va participa și un reprezentant al CLUBULUI DE PRESĂ VALEA JIULUI, deoarece,  unul dintre obiectivele pe care le promovează asociația este legat de tineri și viitorul lor.

La cea de-a patra întâlnire de lucru ”Standarde de Tineret”, membrii grupului vor analiza rezultatele forumului și vor stabili pașii următori în promovarea standardelor pentru activitățile de lucru cu tinerii. Sunt așteptați la eveniment peste 40 de participanți și invitați, pentru un dialog concret și eficient, precum și comunicare de soluții adresate domeniului de tineret din România, pentru a sprijini dezvoltarea acestuia, creșterea calității serviciilor și programelor oferite de către acesta.

Proiectului “Standarde și politici sustenabile în lucrul cu tinerii din România” este co-finanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020, Componenta 1: Creșterea capacității ONG-urilor și a partenerilor sociali de a formula politici publice alternative; Axa prioritară – Administrație Publică și sisteme judiciare eficiente; Operațiunea: Dezvoltarea și introducerea de sisteme și standarde commune în administrația publică ce optimizează procesele decizionale orientate către cetățeni și mediul de afaceri în concordanță cu SCAP, având cod SIPOCA 149 / cod MySMIS 112133.

Proiectul are ca scop creșterea capacității ONG-urilor de a formula, monitoriza şi evalua politici publice în domeniul lucrului cu tinerii, atât prin propunerea unor standarde de calitate în lucrul cu tinerii, lansarea unui curs online în format MOOC, cât și prin instruirea  de 100 de persoane – personal și voluntari ai organizațiilor de tineret, instituții publice, parteneri sociali, în vederea participării active la dezvoltarea și îmbunătățirea politicilor de tineret.

Proiectul are o durată de 16 luni, respective iulie 2018 – noiembrie 2019 și are o valoare totală de 748.178,65 lei din care valoare eligibilă nerambursabilă FSE 615.482,40 lei, valoare eligibilă nerambursabilă din bugetul național 117.432,69 lei și cofinanțare parteneri 14.963,56 lei.

Arthur Gărdescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: