Practicarea activităților de tip 4X4 sau offroad în parcuri naționale este INTERZISĂ

Pentru  o mai bună  informare a cetățenilor trebuie să aducem în atenția opiniei publice,  că practicarea activităților de tip 4×4 sau offroad pe suprafața unui parc național este interzisă, in afara drumurilor publice sau de acces local.

Atenție, drumurile forestiere nu sunt drumuri publice!

Fapta este sancționată contraventional intre 5 000-10 000 RON pentru persoane fizice de catre OUG 57/2007 privind ariile protejate art 53,alin2., lit m.

Totodată, Ordonanta 2/2001 prevede ca sancțiune complementară ” confiscarea bunurilor destinate, folosite sau rezultate din contravenții”, în speță contravenientul riscă să rămână pieton, in funcție de gravitatea faptei.

De ce s-a ajuns aici? Deoarece practicanți de astfel de activități ignoră reguli elementare de comportament pe munte, ignoră panouri și semne, se organizează activități de genul „hai să vedem ce pot masinile”, distrug plantații silvice, regenerari naturale de pădure , chiar proprietăți private și culturi agricole. Dorim inclusiv să amintim că și cetățenii se pot implica pentru limitarea acestui fenomen, prin transmiterea către APNDJ a pozelor cu astfel de activități. Nu este oare mai sănătos să admirăm frumusețea Naturii cu rucsacul în spate,  sau de pe bicicletă ? Orice acțiune, are o reacțiune…”, se arată în comunicatul celor de la Parcul Național Defileul Jiului.

Angella Dumitrașcu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: