Încă 500 de decizii de recalculare a pensiilor vor ajunge la pensionarii din Valea Jiului

        Pe adresa pensionarilor mineri din Valea Jiului, beneficiari ai Legii 221/2018 al cărui inițiator este  senatorul social-democrat din Valea Jiului, CRISTIAN RESMERIŢĂ, în această săptămână vor ajunge alte 500 de Decizii de recalculare, emise de Casa Națională de Pensii, care certifică creșterea semnificativă a drepturilor de pensie.

           ”În această săptămână, 500 de Decizii de recalculare conform Legii 221/2018 vor ajunge la pensionarii din Valea Jiului.  Casa de Pensii a finalizat dosarele de recalculare pentru alți 500 de beneficiari în drept, care vor primi pensii majorate corespunzător. Beneficiari sunt pensionarii care au lucrat în grupele I şi II de muncă şi au ieşit la pensie în perioada 1990-2010.”, a informat senatorul Cristian Resmeriță.

Potrivit Legii 221/2018, recalcularea pensiilor prevăzute în prevederile acestei legi trebuie realizată, integral până în luna septembrie 2019, iar toți beneficiarii primesc, pe lângă pensiile mărite și sumele compuse din diferențele drepturilor ce li se cuvin între pensiile majorate și cele aflate în plată, pentru perioada 1 octombrie 2018 și până la zi.

”Eu sunt convins că într-un timp relativ scurt,  se va face calculul pentru toate cele 12.000 de persoane afectate, astfel încât în cel mult 2-3 luni, toţi beneficiarii să fie trecuţi în plată. Am spus că o să rezolvăm această chestiune, am rezolvat-o şi încă o dată îi asigur pe oameni că vor primi deciziile corecte, chiar dacă înainte de acestea vor primi şi deciziile pe Legea 192. Cert este că toţi îşi vor primi pensiile mărite şi, ceea ce este foarte important, vor primi toţi banii din octombrie anul trecut. Este important pentru oameni, dar şi pentru comunităţile locale, pentru că în opinia mea, aceasta este cea mai mare infuzie de bani care s-a făcut în Valea Jiului în ultimii ani”, a mai precizat senatorul Cristian Resmeriţă.(R.S.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: