La Lupeni, Ziua Eroilor a fost comemorată la Cimitirul Eroilor

Ca în fiecare an, Primăria şi Consiliul local Lupeni alocă un rol important acestui eveniment şi au marcat cu smerenie şi recunoştinţă această mare sărbătoare naţională la Cimitirul Eroilor, unde se află şi troiţele ridicate în cinstea eroilor lupeneni care s-au jertfit pentru Neam şi pentru Ţară. 

Programul manifestării a început cu un Te-Deum, oficiat de un sobor de preoţi de la toate confesiunile religioase din municipiul Lupeni, au fost felicitaţi veteranii şi văduvele de război care au primit şi un mic ajutor financiar. La Lupeni mai este în viaţă un singur veteran de război, Tudor Gheorghe şi 17 văduve. A urmat apoi ceremonialul de depuneri de coroane de flori din partea administraţiei locale, a Consiliului Local Lupeni, din partea organizaţiei municipale a PSD Lupeni, ApaServ, reprezentanţii E.M. Lupeni,  PNL Lupeni,  Emil şi Alin  Părău din partea Comexim R.

“Naţiunea română, plămădită prin truda şi jertfa celor mai demni fii ai ei, a asociat de-a lungul veacurilor, ca prinos de recunostinţă faţă de aceştia, sfânta sărbătoare a Înalţării Domnului cu Ziua Eroilor. Nu uităm că aici, în luptele din Munţii Vâlcanului, la Straja, bravii români despărţiţi de un nedrept hotar s-au jertfit în luptele din Marele Război al Întregirii pentru ca noi să avem şansa de a trăi în Patria Mamă – România. Nu uităm că, tot aici, pe alt front, de această dată al muncii, pe frontul trudei din adâncuri, eroii mineri s-au jerfit în dureroase tragedii care au avut loc în Mina de la Lupeni, pentru ca noi să avem şansa de a avea astăzi un prezent mai bun decât dânşii. Este o mare sărbătoare creştină astăzi şi vreau să vă spun, în încheiere, tuturor, Hristos S-a Înălţat”, a subliniat în cuvântul său, primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriţă.

      Prezent la eveniment, în calitatea sa de reprezentant al Senatului României, Cristian Resmeriţă a ţinut să mulţumească celor prezenţi că au ţinut să participe la această comemorare şi le-a spus următoarele: „Îmi face o deosebită plăcere să mă aflu astăzi aici, în mijlocul dumneavoastră. Vreau să mulţumesc în primul rând înaltelor feţe bisericeşti pentru Te-Deumul pe care l-au săvârşit în cinstea bravilor noştri eroi. Mă bucură faptul că avem printre noi tineri elevi. Totul se datorează lor, eroilor,  faptul că suntem oameni liberi, suntem oameni care putem să spunem ceea ce gândim şi că putem să facem ceea ce dorim. Tot ceea ce este în România în momentul de faţă, libertatea şi suveranitatea li se datorează lor, eroilor. Să mulţumim eroilor noştri, familiilor  acestora şi tuturor celor care aţi fost prezenţi astăzi alături de noi”.

  După veşnica pomenire făcută în cinstea eroilor neamului şi la finalul ceremonialului dedicat lor, au fost împărţiţi tradiţionalii colaci, iar la finalul manifestării, elevii de la Şcoala Gimnazială nr. 3 din Lupeni şi membri ai Cenaclului Pas cu Pas, au susţinut un program artistic cu poezii şi cântece  patriotice şi au depus şi ei coroniţe de flori pe mormintele din Cimitirul Eroilor. (Angella D.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: