Compania Națională de Investiții a aprobat proiectul tehnic de Reabilitare a Cinematografului CULTURAL din Lupeni

              „Astăzi am primit aprobarea din partea Companiei Naționale de Investiții, pentru proiectul tehnic de REABILITARE a CINEMATOGRAFULUI „CULTURAL” din municipiul LUPENI, urmează scoaterea la licitație a lucrărilor. Proiectul este finanțat din fonduri guvernamentale”, a declarat primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriţă.          În data de 23 octombrie 2018,  primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriţă a depus la CNI cererea de finanțare pentru reabilitarea Cinematografului Cultural. ”Cererea de finanțare va fi evaluată de o comisie, apoi va fi trecută pe lista investițiilor ce pot fi finanțate  cu bani de la CNI. Dacă acest obiectiv va primi finan­țare se va stabili anul viitor, după fixarea bugetului instituției și prioritizarea investițiilor în funcție de punctajul acumulat. Șansele de reabilitare a cinematografului sunt totuși mari, alte două cinemato­grafe din Valea Jiului fiind reabilitate în același mod, cel de la Vulcan și cel de la Petroșani. Cu siguranță, abia anul viitor se va face proiectarea pentru obiectiv, urmând apoi licitarea lucrărilor, iar un film la noul cinematograf vom vedea în 2020. Reabilitarea atât a Palatului Cultural, cât și a cinematografului creează oportunități pentru manifes­tările culturale, oportunități pe care Lupeniul,  nu le avea”, a conchis primarul Lucian Resmeriță.  

Cinematograful  Cultural Lupeni  a fost cuprins în Lista Sinteză a obiectivelor de investiții din cadrul subprogramului ,,Săli de cinema” din Programul Național de construcții de interes public.

Cinematograful Cultural din Lupeni a ajuns în ultimii ani într-o stare deplorabilă. Pereţii exteriori au fost inscripţionaţi cu tot soiul de mesaje, iar structura a fost măcinată de trecerea anilor si de intemperiile vremii. Aducerea la frumuseţea sa de odinioară şi redarea în circuitul cultural a fost unul din punctele Programului Electoral al actualului primar Lucian Resmeriță. (R.S.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: