,,Şcoala Altfel” s-a mutat la Uzina de apă Jieţ

            Un număr de 50 de elevi de la Colegiul Naţional de Informatică „Carmen Sylva” din Petroşani, coordonaţi de doamnele învăţătoare Violeta Chirilă şi Maria Agavriloaie, au vizitat astăzi, 20 mai 2019, Uzina de apă de la Jieţ. 
Vizita copiilor face parte din programul stabilit pentru Săptămâna ”Școala Altfel” şi începe seria vizitelor din activitătile desfăşurate în decursul acestei săptămâni, la Uzinele de apă de la Jieţ şi Valea de Peşti şi la staţia de epurare a apei de la Dănuţoni. 
Directorul general al Apa Serv, Cristian Ionică împreuna cu şeful Secţiei Staţii Tratare Apă şi Staţii Epurare Crâsnic Gheorghe şi şeful Uzinei de apă, inginerul Mihaela Sitea, i-au condus pe elevi prin toate modulele stației și le-au explicat întreg procesul de tratare a apei, de la intrarea și până la ieșirea ei din stație. Au vizitat decantorul şi sala filtrelor unde au asistat la procesul de spălare al filtrelor. La laboratorul de analize au asistat la modul cum se efectuează analizele apei . 
Elevii au învaţat de la specialiştii Apa Serv despre traseul apei, despre captarea ei de la surse dar și informații esențiale despre importanța apei și păstrării unui mediu cât mai curat și sănătos.
Elevii au fost foarte receptivi la toate obiectivele vizitate, iar la finalul vizitei a avut loc o sesiune de verificare a cunostiinţelor acumulate, fiecare clasă participantă, primind ca rasplată cate o diplomă personalizată cu evenimentul la care au participat.(E.D.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: