Ziua Familiei a fost sărbătorită la Petroșani

          Miercuri, 15 mai, 23 de cupluri care au împlinit 50 de ani de căsnicie și patru care au împlinit 60 de ani de căsnicie au fost premiate, într-un cadru festiv, de primarul municipiului Petroşani, Tiberiu Iacob Ridzi. 

             ”Eu cred că avem foarte multe de învățat de la dumneavoastră, pentru că experiența de viață pe care o aveți, activitatea profesională pe care ați desfășurat-o și, mai ales, secretul unei căsnicii de peste o jumătate de secol sunt tot atâtea lecții de viață pe care ni le dăruiți nouă, celor mai tineri. Și mai cred că indiferent cine ce ar spune, modelul acesta de familie și credința în Dumnezeu rămân pentru noi repere ale normalității și ale unei vieți binecuvântate. Importanța familiei este definitorie pentru orice comunitate, iar noi nu facem decât un gest de recunoştință pentru modul în care aceste cupluri au înţeles viaţa, o trăiesc din plin şi sunt un exemplu pentru noi şi, în special, pentru copiii și nepoții lor. La mulți ani fericiți și viață lungă împreună!”, a spus  primarul Tiberiu Iacob – Ridzi.

Pentru acest eveniment s-au alocat din bugetul locat 17.000 de lei și au fost premiate următoarele cupluri: pentru 60 de ani de căsnicie, familiile: Miron și Lucreția Gălățan, Maria și Constantin Pocșan, Vasile și Emilia Pop, Gheorghe și Maria Tănasă; pentru 50 de ani de căsnicie, familiile:  Constantin și Gica Aldea, Aurel și Ana Bărăian, Mănăilă și Adolfina Bărăian, Ion și Lucia Avădanei, Gheorghe și Stana Bîtcă, Laurențiu și Zoița Burlui, Adrian și Viorica Cârciumaru, Corneliu și Maria Floroiu, Vasile și Maria Frenț, Nicolae și Niculina Iancu, Ludovic-Emeric și Maria Jezsek, Antoniu și Ecaterina Legrand, Augustin și Maria Mastan, Grigore și Mărioara Olaru, Constantin și Silvia Popescu, Ioan și Verginia Roșca, Dumitru și Maria Săulescu, Iordache și Victoria Stan, Ion și Angela Trușcă, Carol-Ioan și Teodora Turbuțan, Mihai și Marta Varga, Petru și Dorica Vreja.

Ella Schreiber

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: