În acest weekend, invitație la „Festivalul Narciselor”

Va fi sărbătoare mare, în acest weekend, la Sălaşu de Sus, de lângă Haţeg. Consiliul Judeţean Hunedoara,  Primăria Comunei Sălaşu de Sus şi Centrul de Cultură  al județului Hunedoara, vă invită în zilele de 18 și 19 mai 2019, la ediția a XIX-a a „Festivalului Narciselor”.

„Festivalul Narciselor” este organizat în fiecare an, în a doua decadă a lunii mai, şi este prilej de sărbătoare pentru localnici şi turişti, de a se distra şi de a culege narcise sălbatice. Localnicii şi turiştii vor putea aduna câte un buchet de narcise din poiana aflată la marginea comunei, fără să fie sancţionaţi de reprezentanţii autorităţilor locale.

Programul evenimentului, organizat de Consiliul Judeţean, prin Centrul de Cultura şi Artă şi Primaria Comunei Sălaşu de Sus, a fost făcut public şi cuprinde muzică tradiţională şi modernă, întreceri şi jocuri sportive, un minicampionat de fotbal. În ultima zi, duminica, 19 mai, locuitorii şi turiştii sunt invitaţi la un spectacol folcloric cu ansambluri folclorice şi tineri interpreţi de folclor, dar şi invitaţi speciali, seara urmând a se încheia cu un foc de artificii.

Poiana narciselor se întinde pe o suprafaţă de aproape 20 de hectare, fiind situată între localitatile Salaşu de Sus şi Nucşoara, la poalele Retezatului, accesul putându-se face şi cu maşina. Oamenii locului spun ca primele narcise au fost aduse la Sălaşu de Sus în anul 1900, de un cetăţean olandez. Iubite de localnici pentru forma şi parfumul lor, narcisele au fost protejate şi au ajuns să se dezvolte în perimetrul dintre cele două sate.(R.S.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: