Gala Excelenței Hunedorene, ediția a III-a

          120 de elevi și profesori coordonatori, 101 sportivi și antrenori din județul Hunedoara au fost premiați în cadru festiv pentru rezultatele excepționale obținute în cursul anului trecut la diferite concursuri școlare, competiții sportive și olimpiade internaționale.

Este pentru al treilea an consecutiv în care Consiliul Județean Hunedoara premiază excelența în cadrul unei gale speciale desfășurată la Teatrul de Artă Deva.

Evenimentul a fost organizat de către Consiliul Județean Hunedoara în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Hunedoara, Instituția Prefectului – Județul Hunedoara.

Gala i-a avut ca oaspeți de onoare pe deputații de Hunedoara Natalia Elena Intotero și Laurențiu Nistor, pe președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, și pe Mihai Stoichiță, fost fotbalist și antrenor.

Premiile au fost înmânate pe scenă de către președintele CJ Hunedoara, Mircea – Flaviu Bobora, de cei doi vicepreședinti Daniel Andronache și Sorin Vasilescu, de prefectul județului Hunedoara, Fabius Tiberiu Kiszely, de directorul DJST Hunedoara, Lorincz Szell, împreună cu președintele FRF Răzvan Burleanu, de prof. Maria Ștefănie, inspector școlar general al ISJ Hunedoara.

Consiliul Județean Hunedoara a alocat peste 100.000 de lei pentru premierea elevilor și profesorilor coordonatori și pentru premierea sportivilor și antrenorilor. În plus, pe scenă au fost înmânate diplome și oferite flori. La rândul său, DJST Hunedoara a oferit diplome și cupe la categoria sport.

La categoria discipline olimpice, titlul de sportivul anului a fost acordat
gimnastei Denisa – Maria Golgotă de la LPS Cetate Deva. La discipline neolimpice, titlul de sportivul anului a mers către Anamaria Gherghel, practicantă de fotbal – tenis, legitimată la clubul Comexim R Lupeni.

La începutul Galei au fost acordate și cinci premii speciale pentru contribuția adusă la promovarea sportului de performanță și a sportului de masă. Plachetele au mers către Gina Gogean Groza, Marieta Ilcu Răileanu, Mihai Leu, Romulus Gabor (promovarea proiectului ”Campionii României”, Marius Iancu Avram (participarea la Ultramaratonul ”6633 Arctic Ultra” și Anda Maria Avram (sportivă paralimpică, campioană europeană la karate WUKF, proba parakarate).

La secțiunea educație, printre premianți s-a numărat Mara Muntean, eleva Colegiului Național ”Decebal” Deva care a obținut, în anul 2018, medalia de argint la Olimpiada Internațională de Științe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: