DN 66A Uricani – Băile Herculane, în atenţia Guvernului

         Istoria DN 66A, care ar urma să lege Petroşaniul şi Valea Jiului de Băile Herculane, a început în anul 1999, când ministerul Transporturilor a ridicat drumul forestier deteriorat la rang de drum naţional prin HG 856/18.10.1999. Ministru la acea vreme era Traian Băsescu şi primele două tronsoane au fost deja construite, primele fonduri pentru drum fiind aprobate de ministrul Băsescu. Drumul a trecut prin o serie de situri Natura 2000, după care a fost abandonat de constructori.

         În şedinţa de joi, 18 aprilie 2019, Guvernul României a avut pe ordinea de zi dezbaterea unui proiect de hotărâre (HG 20/2019) privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii „Drum de legătură DN66A km 47+600 – km 66+204 Câmpu lui Neag – Cerna (judeţul Gorj)”.

Hotărârea de Guvern prevede că, finanţarea obiectivului de investiţii se realizează de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, în limita sumelor aprobate anual cu această destinaţie, precum şi din alte surse legal constituite, conform programelor de investiţii publice aprobate potrivit legii.

Cristian Resmeriţă nu renunţă la drumul spre Herculane!

            „Nu mă las şi voi face în aşa fel încât, drumul spre Herculane să fie finanţat şi finalizat. Deşi am făcut numeroase demersuri până acum la toate guvernele, am observat că el este un subiect numai în campaniile electorale după care promisiunile sunt uitate, dar voi lupta până la capăt pentru ca lucrările la Drumul Naţional 66A care leagă Câmpul lui Neag de Herculane să fie finalizat, întrucât acesta reprezintă singura modalitate de a deschide noi orizonturi pentru Valea Jiului, să dezvoltăm turismul şi să atragem cât mai mulţi bani în Valea Jiului atât de greu încercată de restructurarea mineritului”, a ţinut să transmită senatorul Cristian Resmeriţă.

Început acum mai bine de 20 ani, acest drum traversează în prezent Parcul Naţional Retezat. Constructorii au făcut tot posibilul să păstreze peisajul intact, realizând o adevărată artă constructivă pentru a da posibilitatea faunei locului să nu fie afectată, realizându-se traversări şi subtraversări pentru animalele pădurii, ce sunt protejate. Până la ora actuală au fost realizaţi 20 kilometri de şosea, de la ieşirea din Uricani,  până în zona numită Câmpuşel, care a devenit o microstaţiune unde se pot practica cu succes sporturile de iarnă.

Autorităţile locale din Valea Jiului au strâns între timp peste 20.000 de semnături de la localnici, pe o petiţie în care solicitau Guvernului României reluarea lucrărilor la DN 66A, pe un sector de circa 20 de kilometri spre Izvoarele Cernei, iar  ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, anunţa că acest lucru este o prioritate a ministerului pe care îl conduce. „Voi fi personal pe teren să verific modul în care se vor executa lucrările”, afirma acesta într-o conferinţă de presă organizată la Deva.

Ministerul Dezvoltării Regionale precizează că „sectorul de drum de la intersecţia DN66A km 66+204 până la intersecţia cu DN67 D în zona localităţii Băile Herculane a fost încadrat prin HGR nr. 1211/2010 în categoria funcţională a drumurilor de interes naţional, prin clasarea lui ca DN 66A km66+204-km 109+308 şi dat în administrarea Ministerului Transporturilor în vederea realizării de către CNAIR a activităţilor de interes naţional în domeniul administrării drumurilor naţionale”. Până în prezent nu s-a organizat o procedură de elaborare a unui studiu de fezabilitate pe acest sector, din cauza finanţării insuficiente. (R.S.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: