Bani europeni pentru rețeaua de apă și canal din municipiul Lupeni

            Marți, 16 aprilie, la sediul SC Apa Serv Valea Jiului SA a fost semnat contractul de lucrări cu Hidroconstructia Bucureşti, pentru reabilitarea rețelelor de apă si canalizare Lupeni Est, Lot 2: VJ-CL- 09 în valoare de 9.500.000 lei. Acest contract se derulează în cadrul proiectului „Modernizarea infrastructurii de apă și apă uzată în județul Hunedoara (Valea Jiului) 2014-2020”.

La eveniment au participat, administratorul public al județului Hunedoara, domnul Costel Avram, primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță, managerului de proiect, doamna director Monica Tarcea din cadrul Apa Serv, directorul general al Apa Serv, Cristian Ionică și directorul Doru Peciu, din partea firmei constructoare Hidroconstrucția S.A.
Noul contract finanțat din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene, în valoare de 9.428.864,73 lei vizează reabilitarea sistemelor de alimentare cu apă și de canalizare în municipiul Lupeni, în vederea îmbunătățirii calității serviciilor de apă și canalizare furnizate populației. 
În cadrul amplului proiect de modernizare a infrastructurii de apă care se va derula în municipiul Lupeni, se are în vedere şi construirea unei staţii de pompare apă potabilă pentru cartierul Ştefan. Aceasta va deservi reţeaua de distribuţie a apei potabile în colonia Ştefan şi va înlocui o staţia de pompare existentă, improprie din punct de vedere al spaţiului pentru operarea şi întreţinerea în bune condiţii a instalaţiilor şi echipamentelor. Staţia va fi amplasată pe stada M.Sadoveanu, va fi montată în container şi va fi echipată cu un grup din două electropompe verticale, multietajate şi două vane de închidere şi un clapet pe fiecare pompă. Staţia va fi complet automatizată şi pentru siguranţă în funcţionare va fi protejată de un senzor de presiune pe conducta de admisie. Staţia va fi inclusă în sistemul SCADA centralizat la nivelul ariei de operare.

În urma reabilitării reţelelor de distribuţie se preconizează o reducere semnificativă a pierderilor de apă, îmbunătăţirea calităţii apei furnizate, o reducere a consumul energetic necesar distribuţiei apei potabile, o modificare a presiunii în reţea, luând în considerare reducerea pierderilor, etc.

În cadrul contractului vor fi reabilitate rețele de apă pe o lungime de 8,5 km, vor fi reabilitate rețele de canalizare în lungime totală de 4,1 km și va fi construită o stație de pompare a apelor uzate Lupeni Est.
Termenul de execuție a lucrărilor este de 21 de luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor. (R.S.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: