Pregătiri pentru sărbătorile pascale la Lupeni

      Odată cu apropierea sărbătorilor pascale, administraţia publică locală a purces la curăţenia de primăvară. S-a început toaletarea pomilor, curăţirea parcurilor şi a spaţiilor verzi, etc. Va fi  forfotă mare în zona Cimitirului Eroilor, pentru că se fac pregătiri pentru marea procesiune din Vinerea Mare – Drumul Crucii,  se mătură aleile, se curăţă pomii de uscăciuni,  oamenii  văruie cu spor pomii, dând un aspect plăcut zonei.

            „Trebuie ca în ziua procesiunii să fie totul curat. Aşa cum oamenii îşi deretică prin casă şi noi ca administraţie locală trebuie să facem marea curăţenie a localităţii noastre, să întâmpinăm sărbătorile pascale cu bucurie şi multă dragoste între semeni. Toate zonele municipiului Lupeni vor intra într-un amplu proces de modernizare, se vor planta flori noi, va continua campania de plantare de arbuşti ornamentali şi vor face tot ceea ce este posibil ca imaginea localităţii noastre să fie schimbată din temelii”, a ţinut să declare primarul Lucian Resmeriță.

În parcuri, pentru a da o notă de eleganță acestora se vor construe filigorii, unde pensionarii se pot adăposti în caz de ploaie și se vor desfășura  diferite activități. Filigoriile vor fi prevăzute cu banci și mese.

Totodată, reprezentanții administrației publice locale invită pe toți locuitorii municipiului Lupeni să devină voluntari și să contribuie la înfrumusețarea localitații. ”Dacă cu toții ne-am  îngriji de zona în care locuim, să facem curățenie, să respectăm normele de conviețuire, să avem atitudine civică, cu siguranță imaginea localității noastre a avea și mai mult de câștigat”, a precizat primarul Lucian Resmeriță.

Elena Dragomir

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: