La Lupeni, parteneriat strategic între Şcoli ERASMUS+ cu titlul ,,Let’s be eco-friendly”, 2017-2019

         Pentru cadrele didactice şi elevi, proiectele şi programele europene au devenit în ultimii ani o modalitate foarte interesantă şi utilă de a-şi dezvolta formarea continuă, într-un cadru modern, inspirat din bunele practici ale altor ţări europene.

Lansat în anul 1997, de către Uniunea Europeană, inclus apoi în programul Socrates, ERASMUS este un program european destinat schimburilor de elevi şi studenţi, care oferă numeroase oportunităţi de învăţare şi dezvoltare atât acestora, cât şi cadrelor didactice.

În această perioadă, lupenenii sunt gazde pentru o altă mobilitate în cadrul unui asemenea proiect. La evenimentul de primire a înalţilor oaspeţi a participat primarul Lucian Resmeriţă, care, şi în calitatea sa de cadru didactic, salută astfel de iniţiative.

„Am participat la o altă reuniune transnaţională din cadrul proiectului de parteneriat strategic între Şcoli Erasmus+ cu titlul „Let’s be eco-friendly”, 2017-2019. PROIECT EUROPEAN al cărui partener este Liceul Teoretic „Mircea Eliade” LUPENI – structura Şcoala Gimnazială Nr. 2. Proiectul este coordonat de Şcoala „Pelitli 75.Yil Cumhuriyet Ortaokulu”, din Trabzon, TURCIA şi are ca partener, pe lângă Şcoala din Lupeni, Şcoala „Szkola Podstawowa Nr 2 im. Marii Konopnickiej W”, din Jaslo, POLONIA.   I-am primit cu bucurie pe elvii şi cadrele didactice care ne vizitează n cadrul  acestui proiect, pentru că ştiu cît de important este pentru elevi faptul că sunt primiţi de autorităţile locale. Tema abordată este una de interes european, respectul faţă de natură”, a declarat primarul Lucian Resmeriţă.

Înalţii oapeţi au fost  prezenţi,  alături de gazde şi într-o  vizită  STAŢIA DE TRATARE A APEI  de la VALEA DE PEŞTI ce  aparţine APA SERV.

Aceste tipuri de proiecte, şi în special care se derulează în prezent,  îşi  propun sensibilizarea  şi implicarea participanţilor  în  problemele de mediu (încălzirea globală, poluarea, reciclarea şi reutilizarea deşeurilor, utilizarea resurselor alternative de energie), conştientizarea importanţei amprentei de carbon şi dezvoltarea competenţelor digitale, respectarea dreputurilor omului în cadrul U.E., etc.

Prin discuţiile care vor avea loc între parteneri, tinerii vor încerca să promoveze relaţii mai bune cu tinerii din diferite ţări, să promoveze cooperarea dintre instituţii şi îmbogăţirea mediului educaţional.(E.D.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: