20 de ani de colaborare PETROŞANI – VARPALOTA

Zilele trecute a fost sărbătoare pentru municipiul Petroşani, pentru că,            s-au sărbătorit 20 de ani de colaborare şi înfrăţire cu  comunitatea din Varpalota.                         

Parteneriatul dintre comunităţile Petroşaniului şi Varpalota (Ungaria) continuă, astfel, cu semnarea programului de activităţi comune stabilit de administraţiile celor două localităţi pentru 2019 şi acum, la împlinirea a 20 ani de când a fost încheiat acest parteneriat benefic pentru ambele comunităţi. Se cuvine să le mulţumim încă o dată partenerilor noştri din Ungaria, împreună cu care am reuşit în fiecare an să deschidem noi oportunităţi de apropiere, comunicare şi colaborare între cetăţenii Petroşaniului şi cei din Varpalota. Ceea ce ambele comunităţi au reuşit în aceşti 20 de ani, a permis ca în mod gradat şi progresiv să fie incluse în programul comun de activităţi grupuri diverse reprezentând societatea civilă din cele două localităţi. Este ceea ce facem şi anul acesta, prin participarea delegaţiilor oficiale la manifestările dedicate zilelor celor două comunităţi, participarea sportivilor la competiţiile organizate atât în Petroşani cât şi în oraşul înfrăţit din Varpalota, tabara reciprocă pentru elevi, schimburi  de experienţă, etc.”, a transmis primarul municipiului Petroşani, Tiberiu Iacob Ridzi.

Este o mare cinste pentru mine şi pentru consilierii locali din Varpalota să fim din nou, aici, la Petroşani. Au fost discuţii în sala de consiliu şi am marcat faptul că nu toţi am participat şi la momentul semnării înfrăţirii, dar domnul primar din Petroşani a spus că doreşte ca şi peste 20 de ani să ne revedem. În aceşti 20 ani, la care eu am participat în ultimii  nouă  ani, cred că am ajutat să păstrăm această legătură”, a  conchis Marta Talaber, primarul din Varpalota.            (E.D.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: