La Lupeni s-a desfășurat Marșul pentru viață – ”UNIC DIN PRIMA SECUNDĂ”

         Astăzi,  în mai  multe  orașe din România și Republica Moldova s-a  desfășurat Marşul pentru Viaţă, sub motto-ul „Unic din prima secundă”. Marşul pentru viaţă este o acţiune coordonată de Biserică contra avorturilor.

Aflat  la cea de-a IX – a ediție un astfel de marș s-a desfășurat și în municipiul Lupeni, pe lângă înalții preoți, participând primarul Lucian Resmeriță, viceprimarul Iacob Mesaroș, enoriași și tineri susținători ai acestei acțiuni. Aceștia au plecat de la Biserica Ortodoxă din cartierul Bărbăteni și au străbătut, pe jos, bulevardul principal al orașului, până la bisericile din Centrul Vechi. 

În biserică,  ”preoți cu crucea-n frunte, căci oastea e creștină”, indiferent de confesiune,  au spus rugăciuni comune pentru sănătatea și împlinirea  copiilor României, pentru pruncii nenăscuți sau avortați de mame iresponsabile.

           ”Scopul acestui eveniment este unul nobil, este acela de a împiedica avorturile pe de o parte, pe de altă parte ştiţi foarte bine că natalitatea a scăzut foarte mult în ultima perioadă, dar marşul acesta este tocmai pentru a încuraja natalitatea. Fără doar şi poate susţin această cauză”, a declarat primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță.

Măsura responsabilității și dezvoltării unei societăți este dată de măsura protejării vieții fiecărui membru al ei. Dreptul la viață, libertate și demnitate a omului nu încep și nu se acordă de la un anumit nivel financiar, intelectual, de sănătate ori al vârstei, ci sunt date de faptul că suntem oameni, iar oameni suntem din momentul concepției.

România de azi și de mâine include copiii născuți și nenăscuți. Fiecare dintre noi, în parte, și toți împreună, ca popor, dorim libertate, demnitate, respect. Dar nu le putem pretinde pentru noi dacă nu le recunoaștem pentru cei mai vulnerabili dintre noi, copiii nenăscuți, și dacă le negăm pentru femeile în criză de sarcină.  Este firesc să dorim ca zâmbetul și lumina din ochii fiecărui copil să ajungă să îi bucure pe cei din jur. La fel de firesc este să sprijinim o femeie aflată în criză de sarcină. Activitățile care sprijină viața și prețuirea pentru viață sunt o datorie de onoare pentru o societate care vrea să se dezvolte, să ducă mai departe și să îmbogățească ceea ce a primit de la generațiile anterioare.

O lume pentru viață este o lume firească!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: