Asociaţia Salvatorilor Minieri şi de Suprafaţă va deveni de utilitate publică

              În cadrul INSEMEX Petroşani funcţionează o asociaţie profesională care deserveşte întreaga ţară, salvatorii de suprafaţă şi de subteran. În calitatea sa de preşedinte, ing. dr. Arthur Găman a precizat că, principala sa prioritate a anului 2019 este de a obţine statutul de utilitate publică. Asociaţia activează şi la nivel internaţionl, fiind prezentă la diferite concursuri, de unde a revenit în ţară cu mai multe premii.

Red: Domnule preşedinte, ce ne puteţi preciza despre această asociaţie?

  Preşedinte Artur Găman: „Suntem  aproximativ 600 de membri, salvatori care activează în subteran şi la suprafaţă. Cea mai mare bucurie, în calitate de preşedinte al acestei asociaţii, este că am reuşit să coagulez o mare familie profesională, care se întâlneşte cel puţin o dată pe an, cu ocazia concursurilor periodice. Atunci au ocazia să-şi împărtăşească experienţe, atât profesionale, cât şi de viaţă. Să se cunoască şi să lege relaţii de prietenie. Concursurile noastre anuale au devenit deja o tradiţie, la care participă autorităţi ale statului din diferite domenii conexe. Ce este surprinzător la aceste concursuri este ambiţia de a câştiga a echipelor de salvatori competitoare. Deşi premiul constă doar în diplome, orgoliile sunt foarte mari. Am început demersurile pentru declararea acesteia ca fiind o asociaţie de utilitate publică, sperăm ca şi anul acesta să organizăm concursul de salvare, care a devenit deja o tradiţie şi va avea parte de o participare şi mai largă,  nu numai din partea industriei miniere, dar şi din partea unor alte ramuri economice”, a precizat preşedintele asociaţiei, ing.dr. Arthur Găman.

Asociaţia este membră cu drepturi depline în cadrul celei care funcţionează la nivel mondial, ţara noastră găzduind în 2017, la Tg. Mureş, competiţia internaţională. Iar anul acesta ea va avea loc în Africa  de Sud.

A consemnat, Angella DUMITRAŞCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: