Apa Serv marchează ,,Ziua Mondială a Apei 2019”

Operatorii de servicii de alimentare cu apă potabilă din România şi din lume, sărbătoresc în 22 martie, Ziua Mondială a Apei (World Water Day). Aceasta este o iniţiativă adoptată de ONU în anul 1992 şi îşi propune sensibilizarea populaţiei planetei asupra provocărilor cu care se confruntă managementul resurselor de apă, având în vedere creşterea cererii de acces la apă şi la serviciile în domeniu.

În acest an, tema generală a Zilei Mondiale a Apei este „Apă pentru toţi”. Tema propusă este nu doar una de actualitate, ci şi una ce presupune o abordare extrem de serioasă, în condiţiile în care probemele de poluare a apelor sunt evidente în foarte multe regiuni ale lumii, iar statisticile arată că, în prezent, peste 2,1 miliarde de oameni nu au acces la apă potabilă sigură.

„În ceea ce priveşte operatorul serviciilor de alimentare cu apă potabilă din Valea Jiului –  Apa Serv Valea Jiului SA Petroşani – avem mulţumirea de a putea marca Ziua Mondială a Apei  cu convingerea că aproape 100% din cetăţenii din aria noastră de operare au, în acest moment, acces la apă potabilă de cea mai bună calitate”, spune directorul general al Apa Serv Valea Jiului, Cristian Ionică.

Pentru a ajunge la o astfel de performanţă, operatorul serviciilor de alimentare cu apă potabilă din Valea Jiului a înţeles potenţialul major al utilizării fondurilor europene. Astfel, dacă în urmă cu un deceniu, încă existau foarte multe zone, urbane sau rurale, din perimetrul acestei regiuni în care cetăţenii nu beneficiau de apă curentă – un serviciu necesar pentru siguranţa şi confortul oamenilor şi obligatoriu pentru statutul European  al ţării noastre – în prezent doar câteva zone izolate nu sunt încă racordate la reţeaua publică de alimentare cu apă potabilă.

În plus, din anul 2017, peste 80 de milioane de euro sunt la dispoziţia Apa Serv Valea Jiului, pentru implementarea unui nou proiect de investiţii în reabilitarea reţelelor de apă şi canalizare din localităţile Văii Jiului, dar şi pentru modernizarea unor staţii de tratare a apei potabile.

Aceste investiţii, care se adaugă celor pe care deja le-am fnalizat în exerciţiul financiar European precedent, asigură o creştere a calităţii serviciilor noastre, dar şi luarea unor măsuri esenţiale de protecţie a apelor şi mediului, regiunea noastră fiind prima de acest fel din ţară cu rezultate dintre cele mai bune”, explică directorul ASVJ, Cristian Ionică.

Cu ocazia Zilei Mondiale a Apei, conducerea Apa Serv Valea Jiului mulţumeşte tuturor beneficiarilor săi, partenerilor şi întregului colectiv de salariaţi pentru bunele relaţii consfinţite în relaţiile de colaborare din anul precedent. „Vă asigurăm că ne propunem să rămânem acelaşi partener serios, preocupat de creşterea constantă a calităţii serviciilor oferite populaţiei din Valea Jiului aşa cum ne dorim să păstrăm poziţia noastră de seriozitate în relaţiile cu toţi partenerii şi beneficiarii. Tuturor, de Ziua Mondială a Apei le transmitem „La mulţi ani !”, a mai declarat Cristian Ionică, directorul Apa Serv Valea Jiului.

Pentru a marca Ziua Mondială a Apei, operatorul regional Apa Serv Valea Jiului va organiza pe 21 şi 22 martie şi o serie de activităţi educaţionale, în cadrul cărora elevi de la unităţile de învăţământ din Valea Jiului vor putea vizita staţiile de tratare şi de epurare a apei din Valea Jiului, unde vor primi explicaţii despre importanţa activităţilor de protecţie a mediului asupra calităţii apei potabile.

Birou Presă  Apa Serv Valea Jiului Petroşani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: