”Lucrul cu tinerii și politici publice de tineret”

         Având în vedere că activitatea pentru tineret cuprinde acum  o gamă foarte variată de activități sociale, culturale, educaționale, politice, sportive,  care se  desfășoară  cu, de către și pentru tineri printr-o învățare informală și non-formală  și la care participă și alți formatori care vor duce experiența cumulată la activități și în comunitățile pe care le reprezintă.   

     ”Am participat  la  primul curs „Lucrul cu tinerii și politici publice de tineret” organizat de YMCA Romania-AYI-CDCD care s-a desfășurat la  București, în perioada  15-17 februarie 2019. Ne-au fost prezentate: instrumente de advocacy și lobby, competențe, tipuri de implicare comunitară și  construcții comunitare cu 15 participanți implicati și doi  formatori minunați:  Romina Matei și Andreea Buzec. Din cele 60 dosare  au fost selectați 15 cursanți,  marea majoritate tineri. Timp de trei zile s-a lucrat pe politici  publice privind  codul de etică al lucrătorului de tineret și pentru persoanele  care lucrează cu tinerii, standarde pentru taberele și activitățile  de turism pentru tineret, standarde privind planificarea și evaluarea, monitorizarea și evaluarea activității de tineret”, a declarat prof. Cornel Băroi, președinte Asociației DA COPIILOR  din Uricani și voluntar al Crucii Roșii Române.

”Weekend-ul a fost despre hibridul “lucrătorul de tineret” – ce face el/ea, cum face și de ce face… din ce în ce mai mult cred că e nevoie de Hibridul ăsta pe lângă noi… și tare mă bucur când oameni capabili, competenți, aleg să se formeze,  să devină “hibrizi”,  când ar putea să devină orice altceva… tare norocoși suntem că avem oameni atât de competenți în domeniul tineretului… sper să știm să îi folosim”, a conchis la finalul cursului Romina Matei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: