Începe sezonul la rugby

        Muresan rugby    Ştiinţa are aceleaşi probleme: mese puţine şi buget pe muchie de cuţit

Una dintre echipele cu tradiţie ale rugby-ului românesc Ştiinţa Petroşani va debuta la sfârşitul acestei săptămâni în Divizia Naţională, cu un meci dificil, acasă, împotriva formaţiei CS Năvodari. Fără nicio îndoială că Ştiinţa are un lot valoros cu jucători de lot naţional, dar din păcate vechile probleme ies la suprafaţă. Oficialii se zbat pentru a le asigura jucătorilor cel puţin două mese pe zi ca în sezonul trecut, dar deocamdată fără sorţi de izbândă. Aceştia speră că oameni cu potenţial financiar din Vale şi de ce nu chiar Primăria Petroşani să se implice în această problemă precum şi cea legată de bani.

„Sunt jucători de Divizia Naţională care au nevoie de două mese principale, care au nevoie de vitamine de medicamente. Avem nevoie ca factorii locali să fie alături de noi. Dacă s-a putut să vină în ajutorul fotbalului cred că se poate veni şi în ajutorul nostru”, spun surse din cadrul echipei care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

S-a văzut clar diferenţa dintre Superligă şi Divizia Naţională în amicalul pe care Ştiinţa l-a pierdut clar cu scorul de 97 -0 în faţa campioanei RCM Timoşara, când bănăţeneii ne-au luat puţin peste picior.

„Din păcate, nu s-a putut perfecta un al doilea meci cu o echipă mai de top, dar ne mulţumim şi cu acest antrenament. Echipa din Petroşani s-a comportat destul de bine, deşi nu ne-au pus foarte tare în dificultate. Nu sunt foarte sigur că-l putem numi meci, cu tot respectul, dar a fost cu siguranţă un antrenament bun”, a spus antrenorul Daniel de Villiers.

De partea cealaltă, antrenorul Alexandru Lupu spune că nu ia în seamă unele răutăţi şi că important este  că a văzut care este potenţialul echipeie sale. (L.J.)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: