INSEMEX Petroșani – la cea de-a 70 – a aniversare

       La împlinirea celor 70 de ani de la înființarea sa, INSEMEX va  marca evenimentul  așa cum se cuvine, printr-o manifestare de excepție ce va fi organizată alături  de  Simpozionul Internațional de Securitate și Sănătate în Muncă – SESAM, ajuns deja la cea de a  noua  ediție.

“Anul 2019 este un an de o importantă deosebită pentru INCD INSEMEX și marchează un moment aniversar, Institutul împlinind 70 de ani de activitate. Dorim să marcăm acest eveniment printr-o manifestare excepțională care va avea loc simultan cu Simpozionul Internațional de Securitate și Sănătate în Muncă – SESAM, eveniment bienal, care va ajunge în acest an la cea de-a 9-a ediție”, spun oficialii INSEMEX Petroșani.

 Pentru acest an, reprezentanții INSEMEX Petroșani și-au propus planuri ambițioase, care să continue activitatea din ultimii ani. “Vom continua activitatea de cercetare științifică, încercând să fim parte a cât mai multor consorții pe plan național și internațional, întărind parteneriatele cu cele existente și, bineînțeles, implicându-ne și în altele noi. De asemenea, s-a elaborat un plan de cercetare pentru anul în curs, în urmă căruia a fost stabilit un număr de 13 propuneri de cercetare, care au fost evaluate și sunt eligibile la finanțare. Intenționăm să continuăm și să amplificăm contactele la nivel european și internațional și să ducem mai departe tradiția recunoașterii Institutului, aducând noi medalii și premii de la Saloane de Inventică atât naționale, cât și internaționale. Vom continuă să participăm cu interes crescut la congrese, conferințe și alte manifestări științifice pe plan național și  internațional”, au  transmis  reprezentanții INSEMEX.

Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Securitatea Minera Si Protectie Antiexploziva – Insemex Petroșani a luat ființă în anul 1949 sub denumirea de “Stația de Cercetări pentru Securitatea Mineră” ca filială a I.C.E.M.I.N. București.  Înființarea ei a fost determinată de necesitatea rezolvării problemelor de tehnica securității în industria minieră din România.

Elena DRAGOMIR

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: