În buna tradiţie masonică, Costel Avram continuă practicile fratelui Cioară

        Costel Avram    La conferinţa de presă pe care a ţinut-o la finele anului trecut la sediul Apa Serv, directorul Costel Avram, pe lângă mediatizarea succeselor obţinute de când ocupă această funcţie, a atins şi coarda sensibilă a grijii pentru beneficiarii mai nevoiaşi, care înregistrează restanţe la plata facturilor. Nemulţumirea lui Costel Avram avea legătură directă cu practicile Biroului Executorului Judecătoresc Răducanu Cecilia care practică taxe cămătăreşti pentru datornicii executaţi silit. Directorul Avram venea şi cu un exemplu care l-a umplut de indignare, acela în care o familie de pensionari, cu vârstă înaintată şi pensie mică, au fost taxaţi de executorul Cecilia Răducanu cu 1.100 de lei pentru o restanţă de 100 de lei pe care aceştia o aveau la Apa Serv. Toată lumea aflată de faţă a fost mişcată de simţirea directorului Apa Serv, mai ales că acesta a promis că va schimba situaţia înfiinţând în cadrul firmei un birou care să se ocupe de această problemă, a recuperării creanţelor. Toţi ziariştii prezenţi la conferinţă au relatat în ziare şi la televiziunile pe care le reprezintă această iniţiativă a directorului Apa Serv care va elimina monopolul executorilor judecătoreşti şi taxele aberante pe care aceştia le percep de la datornicii Apa Serv. Toate bune şi frumoase, Costel Avram apărând călare pe un cal alb, ca un apărător al celor săraci care au datorii la Apa Serv şi sunt jecmăniţi şi de executorii judecătoreşti. Cruda realitate este, însă, cu totul alta, Costel Avram nu a înfiinţat biroul de recuperări, iar la Biroulu Executorului Judecătoresc Răducanu Cecilia există încă 2680 de dosare de executare silită pentru datornicii de a căror grijă directorul Costel Avram nu poate dormi noaptea.

 

De fapt, practica dării datornicilor pe mâna recuperatorilor, indiferent de denumirea firmei sau statutul juridic al acesteia, nu este nouă la societatea care distribuie apă de ploaie la preţuri exorbitante, cel care a implementat metoda fiind fratele mason Gheorghe Cioară, care prin martie 2005 dădea creanţele RAAVJ (în prezent defunctă), unei firme de recuperatori cu sediul fictiv în localitatea Aninoasa.

Ca o coincidenţă, S.C. Scandinavia SRL din Aninoasa, firma căreia masonul Cioară i-a încredinţat „prin selecţie de ofertă” peste două miliarde le lei, bani care nu au mai ajuns niciodată în conturile Regiei, avea drept coacţionar pe un oarecare Bogdan Răducanu, soţul doamnei executor judecătoresc Cecilia Răducanu. Decizia nu a fost uşoară, pentru a se hotărî pe mâna cui să dea peste două miliarde de lei, masonul Cioară avea de „selectat” dintre două firme, respectiv S.C. Scandinavia SRL şi S.C. IFET Exploatare SRL, ambele cu sediul în Aninoasa, ambele înregistrate la Registrul Comerţului în luna ianuarie 2005, adică cu mai puţin de două luni înainte de „selecţie”.

Tot o coincidenţă, ambele aveau ca acţionar pe o oarecare Trif Elena Loredana cu domiciliul în comuna Săruleşti, jud. Călăraşi. Pentru că legea nu permite să fii acţionar unic la mai multe societăţi comerciale, la Scandinavia Trading SRL apare, coincidenţă, coacţionar un oarecare Bogdan Răducanu tot de pe la Călăraşi, iarăşi coincidenţă, soţul doamnei Cecilia Răducanu şi persoana care s-a ocupat efectiv de activitatea de recuperare. Şi coincidenţele nu se  opresc aici. Poate şi din cauza multor lucruri pe care le au în comun cei doi directori, Costel Avram nefăcând altceva decât să continue opera fratelui mason Cioară, oferind unor firme care, deşi nu se numesc de recuperatori, fac acest lucru contra unor taxe exorbitante.

Ambii sunt protejaţii lui Mircea Ioan Moloţ, încă preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara; ambii sunt traseisţi politici,  Cioară de la PD la PNL, Avram de la PRM la PNL.

Ambii au gestionat lucrări executate direct sau prin subcontractere de firmele fraţilor masoni sau ale acoliţilor din partid; Ambii au dat banii firmei pe mâna recuperatorilor; Ambii sunt purtători de şorţuleţ; Ambii sunt sau cel puţin au fost exponenţii unor grupuri de interese abonate la lucrări pe bani publici; Ambii au ceva de împărţit cu primarul Păducel care i-a flituit când au încercat să-l racoleze în masonerie şi să intre în grupul lor de interese.

Şi, încă ceva foarte important, ambii vor fi în curând foşti directori la firma care distribuie apă în Valea Jiului, imediat ce masonul Moloţ va fi ejectat de la şefia Consiliului Judeţean iar Costel Avram nu va mai putea beneficia de protecţia acestuia. Poate noul director va fi mai puţin demagog şi va face mai puţină politică pe banii Apa Serv şi mai mult pentru cei 50.000 de abonaţi. Datul datornicilor pe mâna recuperatorilor este cea mai simplă soluţie, mai ales dacă scumpeşti apa cu 60 la sută cum a făcut fratele Cioară în 2009 când era director la RAAVJ.

Andrei VLAD

 

 

One comment

  1. Cetatenii spune:

    Datorita fostului ministru Muncii,Mariana Campeanu,PNL-ul va fi un dezastru electoral in valea jiului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: