Petronela Baldovin și visul său ”Cenaclul PAS CU PAS”, de 50 de ani

           Palatul Cultural ”Minerul” a găzduit, zilele trecute, spectacolul aniversar dedicat celor 50 de ani de activitate a prof. Petronela Baldovin.  Cenaclul artistic „PAS cu PAS” coordonat de doamna profesor Petronela Baldovin a fost reînființat la Lupeni, fiind primul jurnalist care a prezentat, evoluția în timp, de 20 de ani, a celor care au activat în acest cenaclu.

Cu peste 50 de ani de activitate artistică, cu nenumărate premii obţinute în ţară şi peste hotare, cantautoarea şi tânara artistă Petronela, a descălecat peste munţi şi a ajuns în urmă cu mulți  ani în municipiul Lupeni, pentru a-şi continua vocaţia, cea de descoperitoare de noi talente.

  A înfiinţat cu succes cenaclul de suflet PAS CU PAS,  în care activează ori au activat peste 200 de elevi de la toate şcolile din LUPENI  şi care, au dorit să înveţe  din tainele poeziei, muzicii şi teatrului. Cei mai buni au fost selectaţi şi de-a lungul celor trei ani de când activează în municipiul Lupeni, cenaclul  a devenit vizibil în viaţa comunităţii locale şi judeţene. O parte dintre talente au reuşit într-un timp extrem de  scurt să se impună şi să câştige premii importante la concursuri naţionale şi judeţene, iar Petronela Baldovin a reprezentat interesele comunităţii lupenene în  Grecia şi Croaţia unde a fost felicitată pentru întreaga activitate, depusă până în prezent.

Mihail Dobarcean, Denisa Ursu, Brianna Campean, Cristi Popa, Carla Topor, Silvia Bucataru, Adi Ciutre, Ayana Artene, Dalia Dobre, Alexia Hici, Catalina Kovacs, Mariana Mihailescu şi Andreea Ursu, sunt doar o parte dintre elevii care au fost îndrumați de Petronala Baldovin.

Spectacolul de la Palatul Cultural a reunit  acum o altă generație de tineri artiști: Alexandra Suciu, Yannis Fugaru, Bianca Drugea, Ioana Mospanic, Alexia Vizi, Denisa Bradu, Șerban Tofan, Patricia Timar, Alma Mospanic, Robert Badea. Aceștia au oferit publicului spectator ceea ce au învățat alături de Petronela: să cânte, să danseze, să joace teatru.

Spectacolul a avut și o componentă specială unde invitații speciali au ținut să fie alături de prof. Petronela Baldovin cu ocazia aniversării celor 50 de ani de activitate: Luminița Donisa, Monica Țugulea, Raluca Ion, Diana Roman, Ancuța Rotaru, Jessica Leahu și cunoscuții cantautori: Cornel Bucșă Bivolar, Carmen Macarie, Jul Baldovin, Mariana Peptenaru, etc.

 “Mă bucur de următoarea generaţie de iubitori de muzică şi poezie, pe care am descoperit-o. Este de apreciat că avem aşa de mulţi copii talentaţi în muncipiul Lupeni, care vor să demonstreze că,  prin astfel de spectacole pe care le organizăm pentru diferite evenimente, ei muncesc pentru a afla cât mai multe secrete din arta poeziei, muzicii şi teatrului. Vreau să mulţumesc tuturor colaboratorilor noştri, invitaţilor serii, şi vreau să le transmit părinţilor să aibă încredere în copiii lor, că sunt copii care trebuie sprijiniți  în tot ceea ce fac”, a spus la finalul spectacolului, prof. Petronela Baldovin.

Și pentru întreaga sa activitate, inimoaa profesoară merită toate felicitările noastre, să aibă putere de muncă și succes în ceea ce și-a propus să facă: să descopere și să șlefuiască talentele din municipiul Lupeni și din Valea Jiului.

Angella Dumitrașcu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: