Investiții montane de interes

        Începând cu acest sezon (2018/2019), Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a extins realizarea buletinului nivologic la nivelul întregului lanț carpatic (experimental), cu excepția Carpaților de Curbură.

Astfel, acum sunt acoperite 12 masive montane cu importanță turistică în sezonul de iarnă: Carpații Orientali: Rodnei, Călimani, Ceahlău, Bistrița; Carpații Meridionali: Bucegi, Făgăraș, Parâng, Șureanu, Godeanu, Țarcu; Carpații Apuseni: Vlădeasa, Muntele Mare;.

În numele membrilor SGLM și a tuturor ghizilor montani care activează în țara noastră, apreciem foarte mult decizia ANM-ului de a extinde realizarea buletinului nivologic, precum și efortul pe care angajații ANM îl fac în toate stațiile de observații sinoptice din zonele montane amintite, multe situate în zone izolate și greu accesibile. Societatea Ghizilor colaborează cu serviciul nivometeorologic Sibiu din 2017. Deoarece lucrează în teren cu grupuri de turiști, pe schiuri, rachete sau pe trasee de alpinism, toți ghizii și liderii SGLM au cunoștințele minim necesare pentru evaluarea situației nivologice în teren și a riscului de avalanșă, acestea fiind reîmprospătate periodic în cadrul modulelor CPD.

Ella Schreiber

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: