Pregătiți pentru sezonul de iarnă, la Petroșani

         Odată cu debutul iernii, administrația publică locală a municipiului Petroșani s-a pregătit din timp pentru a contracara efectele neplăcute ale iernii. Primarul municipiului a inspectat utilajele care vor fi folosite în acestă iarnă și a dezvăluit o parte din planul de acționare în caz de vremuri  și situații de urgență

         ”Suntem pregătiți și în acest an de iarnă. Avem, 13 utilaje funcționale, inclusiv pentru trotuare. Pe de altă parte, avem pregătite rezerve de materiale antiderapante. Este vorba de nisip și sare, precum și clorură de calciu necesară pentru zona centrului civic. În rest, programul este făcut, există niște priorități de acționare în momentul când ninge sau dă îngheț, aici mă refer la zonele din apropierea instituțiilor publice, spital, școli, după care în maxim 24 de ore este prevăzut să se intre, într-o anumită ordine de prioritate, pe toate străzile din municipiul Petroșani. Banii către firma de deszăpezire vor fi plătiți în funcție de comandă și în funcție de vreme. Spun asta deoarece dacă există să zicem polei, e o activitate, dacă e zăpadă e altă activitate și așa mai departe. E un contract încheiat cu dumnealor care se derulează în funcție de comandă”, a declarat primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi.

  Firma care se ocupă de lucrările care se vor executa în acestă iarnă are pregătite  materiale antiderapante, la stația de sortare există 200 de tone de nisip, 200 de tone de sare, 10 tone de clorură de calciu. ”Utilaje sunt suficiente, dar dacă mai este nevoie, ele se pot suplimenta, deci se poate mări parcul auto. La fel și cantitatea de material antiderapant, se poate aproviziona de la depozitul din Hațeg,  de câte ori este cazul. Totul ține de vreme, de cantitatea de zăpadă ce va cădea, de polei și de temperatură, iar în funcție de acești parametri vom vedea ce trebuie făcut. Oricum, suntem pregătiți de iarnă. Situațiilor mai speciale, vorbim de zonele de printre blocuri, le vom face față cu succes, unde vom putea acționa pe trotuare și pe străzi cu utilaje o vom face, iar unde nu vom acționa manual cu forța umană existentă și pe care o vedeți azi prezentă aici”, a spus presei și reprezentanta EOLYAN ENERGY, Mariana Rogobete.

Elena Dragomir

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: