Sezonul de schi în stațiunea Straja se deschide de ziua națională

            Municipiul Lupeni a cunoscut în ultimii ani o dezvoltare rapidă, administrația locală, în urma unor eforturi investiționale importante, a reușit să schimbe vizibil aspectul localității, obiectivul autorităților locale lupenene fiind acela de a dezvolta turismul, singura soluţie viabilă care să contribuie la dezvoltarea economică a zonei, în condițiile continuării restrângerii activității din minerit.

La investițiile făcute de administrația locală s-au alăturat și administratorii domeniului schiabil, care au pregătit surprize iubitorilor sporturilor de iarnă.

            “Pentru sezonul 2018-2019 am realizat investiții de peste un milion de Euro, fonduri private pentru dezvoltarea stațiunii Straja. Am hotărât că tarifele vor rămâne aceleași ca și anul trecut, tocmai pentru a încuraja cât mai mulți turiști să ne viziteze. Vă așteptăm la Straja începând cu 1 Decembrie. Atunci vom deschide sezonul sporturilor de iarnă”, a ținut să declare Emil Părău principalul  investitor din stațiune.

         Pentru fluidizarea și dezvoltarea transportului pe cablu, s-a  demontat teleschiul 3 pentru lărgirea pârtiei, acesta fiind relocat paralel cu telescaunul 1, de pe pârtia Constantinescu.

Cea mai semnificativă investiție din anul 2018, este cea a telescaunului cu patru locuri debraiabil, din zona Crucii. Acesta se deplasează cu viteza de 4m/s, pe o lungime de 1300 metri. Telescaunul debraiabil pornește din zona crucii și urcă până  pre finalul pârtiei Mutu.

O altă investiție așteptată de turiști a fost telescaunul de pe Vârful Straja. Începând cu acest sezon acesta va funcționa și va urca până la 1870 metri.  În statiunea Straja vor funcționa 10 instalaţii de transport pe cablu ce vor asigura accesul facil la toate pârtiile din staţiune, din care: 4 telescaune; 5 teleskiuri și telegondola care face legătura dintre Lupeni și stațiune.  Pentru începători covorul rulant a fost remontat și poziționat în variantă finală,  pe pârtia Baloo, iar pentru asigurarea stratului de zăpadă artificială pe tot parcursul sezonului s-au mai achiziționat cinci  tunuri noi, numărul total al tunurilor ajungând la 23 fiind răspândite pe tot domeniul schiabil.

     ”Se vor păstra aceleaşi tarife,  preţurile fiind menţinute la un nivel minim, astfel încât, atât turiştii dar şi cetăţenii Lupeniului să poată beneficia de accesul facil şi comod în staţiune, utilizând telegondola. Le mulţumesc administratorilor de pârtii care au realizat această asociere, care va fi în folosul tuturor celor care vor alege Straja în această iarnă pentru a schia, aşa cum le mulţumesc tututor celor care au înţeles că pentru a avea o staţiune aşa cum ne dorim cu toţii, trebuie să ne respectăm reciproc, să respectăm legislaţia în construcţii şi să devenim parteneri în dezvoltarea acestei frumoase staţiuni turistice, care poate şi trebuie să devină motorul de dezvoltare al municipiului Lupeni în anii următori”, a ţinut să specifice Lucian Resmeriţă, primarul municipiului Lupeni.

Ceea ce este important de ştiut este faptul că schiorii pot folosi cartela ori de câte ori au nevoie să folosească instalaţiile de transport pe cablu, nemaifiind necesare plăţi suplimentare. „Se pot da cu schirurile şi pot urca pe instalaţii, ori de câte ori vor vrea”, a conchis primarul lupenean. Cu cei 26 de kilometri de pârtie Straja rivalizează acum cu stațiunie renumite din țară și, cu siguranță, se va afla în topul celor mai căutate de iubitorii sporturilor de iarnă.

Și pentru a descongestiona accesul către stațiune, administrația locală a asfaltat strada Pomilor ca o alternativă de a urca în Straja, iar cei de la Consiliul Județean au asfaltat trei kilometri de drum, unde era cel mai afectat, urmând ca de anul viitor să continue reabilitarea și modernizarea acestuia din fondurile proprii ale forului județean.

Angella Dumitrașcu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: