Parteneriat activ în domeniul culturii

În perioada 12- 13 noiembrie 2018, o delegaţie a Consiliului Judeţean Hunedoara formată din vicepreşedintele Daniel Andronache şi directorul Teatrului de Artă Deva, Mihai Panaitescu, s-a aflat la Ruse, la invitaţia conducerii Operei de Stat din oraşul situat la sud de Dunăre.

Delegaţia hunedoreană s-a întâlnit cu deputaţii în Parlamentul Bulgar Svetlana Angelova, vicepreşedinte al Comisiei de politică socială, şi Plamen Dulchev Nunev, vicepreşedinte al Comisiei de securitate, cu directorul Operei de Stat din Ruse, Ivan Kyurkchev. Pe agenda de întâlniri s-a aflat şi o întrevedere cu primarul oraşului Ruse, Plamen Stoilov.

Discuţiile s-au axat, în principal, pe colaborarea cu Opera de Stat din Ruse în vederea pregătirii Festivalului Internaţional de Operă şi Muzică Clasică ”Hunedoara Lirică” 2019.

În cursul serii, vicepreşedintele Daniel Andronache şi directorul Teatrului de Artă Deva, Mihai Panaitescu, au participat la Opera de Stat din Ruse la premiera operei Carmina Burana. Oficialii bulgari au fost prezenţi în această vară, la Deva şi Hunedoara, la două dintre reprezentaţiile din cadrul Festivalului ”Hunedoara lirică”. Oaspeţii bulgari s-au întâlnit atunci şi cu conducerea Consiliului Judeţean Hunedoara, prilej cu care s-au pus bazele unei colaborări pe termen lung între Teatrul de Artă Deva şi Opera de Stat Ruse. Totodată, s-au purtat şi discuţii referitoare la o posibilă colaborare instituţională între judeţul Hunedoara şi regiunea Ruse.

E.D.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: