“Tinerii nu sunt interesaţi să lucreze în România”

Senatorul Cristian Resmeriţă este îngrijorat de viitorul acestei ţări, şi de faptul că tinerii de la noi nu mai vor să lucreze în România, ci emigrează din ţară.

Senatorul PSD Cristian Resmeriţă spune că este destul de greu de creionat, de realizat un proiect pentru a-i convinge pe tinerii plecaţi din ţară să se întoarcă acasă. Dar nu este imposibil.

„Este destul de greu, dacă este să fim super – sinceri. Faptul că am dorit să intrăm în comunitatea europeană, că nu mai sunt graniţele cum au fost înainte a reprezentat o dorinţă a poporului român. Foarte mulţi dintre cei care sunt tineri au ales să plece în altă parte. Eu cred că nu se poate face un proiect la nivel local, ci un proiect la nivel naţional. Dacă e să discutăm de un proiect la nivel naţional cred că guvernarea PSD implementează acest program. Din 1 decembrie, salariul minim va fi de 2350 de lei pentru cei care au cel puţin 15 ani pe cartea de muncă sau lucrează pe studii superioare, 2080 de lei pentru ceilalţi. 2350 de lei reprezintă 500 de euro. V-aţi imaginat vreodată că într-un viitor apropiat salariul minim în România va fi de minim 500 de euro? În momentul de faţă salariul minim a ajuns 500 de euro în România, bineînţeles se opresc taxele şi impozitele. Cred că astfel de paşi trebuie făcuţi. E nevoie de un proiect prin care ei să fie bine plătiţi şi respectaţi”, a declarat Cristian Resmeriţă.

Soluţia pentru a-i ţine în ţară pe tinerii noştri este creşterea nivelului de trai.(E.S.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: