Se modifică timpul de studiu al elevilor

         Parlamantarii au inițiat in urmă cu ceva vreme un proiect de lege pentru modificarea art. 66 din Legea Educației Națională nr.1/ 2011. În calitatea sa de cadru didactic, printre semnatari s-a regăsit și senatorul Cristian RESMERIŢĂ.

Conform proiectului de lege, măsura cotribuie la modernizarea  programei școlare, prin regândirea bugetului de timp alocat învățării.

         “Propunerea legislativă are ca obiect modificarea alin. 1 al art. 66 din Legea Educației Naționale nr. 1/2011, cu modificările și completările ulterioare, în vederea reglementării numărului de ore la clasă, în funcție de vârstă. Astfel, vor fi prevăzute în medie 20 de ore pe săptămână pentru învățământul primar, în medie 25 de ore pe săptămână la învățământul gimnazial și în medie 30 de ore pe săptămână la învățământul liceal”, arată proiectul semnat de mai mulți parlamentari, printre care și senatorul PSD, Cristian RESMERIŢĂ.

Reglementările actuale nu prevăd un timp alocat studiului, astfel că parlamentarii vor să definească această perioadă.

         “Numărul de ore alocat disciplinelor de studiu/modulelor de pregătire este stabilit prin planurile-cadru de învăţământ şi se aprobă prin ordin al ministrului educaţiei, cercetării, tineretului şi sportului. Aceste ore sunt alocate atât pentru predare şi evaluare, cât şi pentru învăţarea în clasă, asistată de cadrul didactic, a conţinuturilor predate”, se  arată în forma actuală a legii.

Varianta propusă de parlamentari a fost votată în Camera Deputaților, iar acum se află înregistrată în Senat pentru dezbateri.

Arthur Gărdescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: