S-au încheiat lucrările de asfaltare la drumul spre Straja

Constructorii de la SC Zona D SRL Petroşani au finalizat lucrările de turnare a stratului asfaltic de uzură, pe drumul care duce către staţiunea Straja.  Au supravegheat îndeaproape lucrările, primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriţă şi viceprimarul, Iacob Mesaroş.

La evenimentul prilejuit de finalizarea lucrărilor au participat, administratorul public al judeţului Hunedoara, Costel Avram, precum şi reprezentantul firmei care a executat această investiţie. „Am consemnat pe agenda zilei de astăzi îndeplinirea încă a unei promisiuni făcute comunităţii din Valea Jiului: finalizarea porţiunii de drum pentru care au fost alocaţi banii necesari în acest an, conform angajamentelor Consiliului Judeţean Hunedoara. Le mulţumesc celor de la Zona D pentru efortul pe are l-au făcut pentru a finaliza la timp această lucrare, aşa cum le mulţumesc şi edililor din Lupeni, precum şi consilierilor judeţeni pentru că au susţinut acest proiect de investiţii necesar pentru implusionarea turismului din staţiunea Straja”, a declarat Costel Avram.

      Astfel că, cei de la Consiliul Judeţean Hunedoara şi-au îndeplinit obligaţiile asumate în acest an, în faţa reprezentanţilor comunităţii locale din municipiul Lupeni, cu privire la reabilitarea unei porţiuni din drumul judeţean 664A care face legătura dintre municipiul Lupeni şi staţiunea Straja.

„Sunt bucuros că demersurile făcute de noi pe lângă conducerea Consiliului judeţean Hunedoara, legat de acest obiectiv de investiţii s-au concretizat, astfel încât,  turiştii care vor urca în acest sezon de iarnă la Straja să poată face acest lucru pe un carosabil corespunzător”, a spus  primarul Lucian Resmeriţă. Acesta îşi exprimă speranţa că, aşa cum a primit asigurări din partea conducerii CJH, anul viitor vor fi alocaţi banii necesari pentru definitivarea modernizării DJ 664 A pe întreaga lungime a acestuia.

De aceeaşi părere este şi administratorul public al judeţului Hunedoara. „Personal, asemenea primarului Resmeriţă, sunt convins că acest drum trebuie modernizat în întregime, pentru că el poate contribui decisiv la dezvoltarea turismului în regiune. De aceea, voi insista pe lângă conducerea Consiliului judeţean şi pe lângă consilierii judeţeni, să alocăm în bugetul pe 2019 banii necesari pentru a face integral, anul viitor, această importantă investiţie”.

“Dezvoltarea domeniului schiabil, investiţiile făcute în infrastructură de autorităţile locale, precum şi promovarea acesteia pe diverite site-uri de specialitate şi publicitatea prin presă, a condus la creşterea numărului de turişti care lasă staţiunile montane din Austria precum şi altele din ţară, pentru a petrece câteva zile în mirifica zonă a Strajei. Iar competiţiile şi alte evenimente cultural- muzicale întregesc un tablou de succes.Aşa cum am mai precizat, dezvoltarea staţiunii Straja reprezintă pentru noi o prioritate majoră. Discuţiile purtate  şi pe noua Lege a Turismului  va aduce noi reglementări, multe dintre activităţile din turism vor intra în legalitate. Pe noi, ca şi administraţie ne interesează modul în care vom putea să accesăm şi în continuare fonduri europene, să-i putem sprijini pe cei care au cabane în staţiune. Ne dorim crearea de locuri de muncă stabile, servicii de calitate pentru toţi cei care urcă şi vor urca în Straja, în sezonul de iarnă, care iată, bate la uşă. Am reliefat buna colaborare cu Asociaţia Pro Straja, cu principalii investitori, care-şi doresc îmbunătăţirea condiţiilor de cazare şi de servicii oferite turiştilor. Ne dorim dezvoltarea acestuia atât pe sezonul rece, cât şi pe timp de vară. Vom face aceste lucruri pe mai multe etape, pentru a ne atinge obiectivele”, a  conchis primarul Lucian Resmeriţă.

Şi tot în Straja au ajuns zilele trecute, alte cinci tunuri, care vor fi amplasate pe pârtii, pentru producerea zăpezii artificiale, investiţia fiind una privată. (A.D.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: