Gorunul Centenarului Marii Uniri, plantat la Ţebea

            De Ziua Armatei, Consiliul Judeţean Hunedoara împreună cu Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane Deva şi Centrul de Cultură şi Artă al judeţului Hunedoara a organizat evenimentul festiv „Eroi în Panteonul Moţilor de la Ţebea – 100 de ani de la Marea Unire”.

Festivitatea a fost dedicată, în principal, eroilor căzuţi în Războiul de Reîntregire a ţării, care-şi dorm somnul de veci în cimitirul din Ţebea, dar şi tuturor eroilor României care au luptat cu arma în mână pentru apărarea pământului strămoşesc. Ceremonia a îmbracat şi un aer de sărbătoare, s-au aniversat Ziua Armatei şi împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire.

    La invitaţia Consiliului Judeţean, la ceremonie au participat parlamentari din judeţul  Hunedoara, subprefectul judeţului Hunedoara, Dorel Bretean, primari din zona Bradului şi de pe Valea Mureşului, consilieri judeţeni, reprezentanţi ai Poliţiei, Jandarmeriei, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, ai Batalionului 26 Cercetare – Supraveghere Montană „Avram Iancu” din Brad, reprezentanţi ai instituţiilor subordonate CJ Hunedoara, ai altor   instituţii din judeţul Hunedoara.

La mormintele eroilor au fost depuse ghivece de crizanteme în aşa fel încât să formeze culorile steagului naţional. Au mai fost aduse jerbe şi coroane de flori. „Pentru a marca aşa cum se cuvine Centenarul Marii Uniri, la finalul ceremoniei din Panteonul Moţilor de la Ţebea am plantat împreună Gorunul Marii Uniri. Am sărbătorit Armata şi Marea Unire, dar i-am omagiat şi pe eroii neamului”, a declarat Mircea Bobora, preşedintele CJ Hunedoara.

Întrega conducere a CJ Hunedoara şi toţi cei  prezenţi, au dorit au pus o mână de pământ la rădăcina gorunului, iar copiii îmbrăcaţi în costume  populare l-au udat din belşug cu apă.

Festivitatea s-a încheiat cu un recital de cântece patriotice oferite de cunoscuţi interpreţi hunedoreni, acompaniaţi de Ansamblul Profesionist „Drăgan Muntean”.(A.D.)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: