O nouă grădiniţă la Lupeni

            În luna august a.c. primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriţă, a semnat documentele aferente pentru construirea unei noi grădiniţe, obiectiv solicitat de autorităţile administraţiei locale din muncipiul Lupeni şi inclus pe lista investiţiilor ce urmează a fi realizate, în perioada imediat următoare, de către Minsterul Educaţiei Naţionale.

Contractul pentru această investiţie a fost semnat la Deva, la sediul Inspectoatului Şcolar Judeţean Hunedoara, în prezenţa inspectorilor de  specialitate şi a inspectorului şcolar general al judeţului Hunedoara, prof. Maria Ştefănie.

         „Am semnat astăzi, la Inspectoratul Şcolar Judeţean Hunedoara,  documentele pentru construirea unei noi grădiniţe cu program normal în municipiul Lupeni. Noua instituţie locală de educaţie va fi situată în Cartierul Viitorului din municipiul Lupeni şi va avea trei săli de clasă pentru trei  grupe de copii care vor avea ocazia să-şi înceapă aici, într-o clădire nouă, dotată corespunzător cerinţelor în materie, primii paşi în educaţie. Pentru noi ca reprezentanţi ai administraţiei locale este foarte important să asigurăm condiţii optime pentru dezvoltarea copiilor. O dezvoltare armonioasă de la cele mai fragede vârste contribuie la modelarea caracterelor viitorilor adulţi”, a precizat  Lucian Resmeriţă, primarul municipiului Lupeni.  Municipiul Lupeni este acum partenerul Ministerului Educaţiei Naţionale în cadrul proiectului naţional „Construcţii Grădiniţe Regiunea Vest”. Într-o şedinţă de îndată, consilierii locali ai municipiului Lupeni au aprobat contribuţia proprie în acest proiect care se ridică la suma de 6.656,99 lei, din valoarea totală a proiectului de 332.849,69 lei, inclusiv TVA.

Executantul va începe execuţia grădiniţelor în baza ordinului de începere a lucrărilor, pentru fiecare obiectiv în parte, în limita creditelor bugetare anuale aprobate, şi semnarea de către părţi a Procesului Verbal de Predare şi Primire a Amplasamentului.  Ordinul de începere al execuţiei lucrărilor este condiţionat de aprobarea creditelor bugetare anuale. Sursele de finanţare a grădiniţelor ce fac obiectul acestei licitaţii sunt asigurate de Guvernul României şi Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei prin Acordul de Împrumut nr.1573/2006 ratificat prin HG 1454/2007 încheiat între România prin Ministerul Economiei şi Finanţelor şi BDCE.

În situaţia în care Acordul de Împrumut nr.1573/2006 ratificat prin HG 1454/2007 încheiat între România prin Ministerul Economiei şi Finanţelor şi BDCE, semnat la 12 iulie 2007 la Bucureşti, respectiv 26 iulie 2007 la Paris, îşi încetează valabilitatea, contractul nu mai produce efecte.   Lucrările nu vor mai fi executate în situaţia în care unele obiective de investiţii nu vor fi executate din diverse motive, independente de voinţa autorităţii contractante.(E.S.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: