La Lupeni, reabilitarea cinematografului creează oportunități pentru manifes­tările culturale

            Cinematograful Cultural Lupeni  a fost cuprins  anul trecut în Lista Sinteză a obiectivelor de investiții din cadrul subprogramului ,,Săli de cinema” din Programul Național de construcții de interes public.

Cinematograful Cultural din Lupeni a ajuns în ultimii ani,  într-o stare deplorabilă. Pereţii exteriori au fost inscripţionaţi cu tot soiul de mesaje, iar structura a fost măcinată de trecerea anilor şi de intemperiile vremii. Aducerea la frumuseţea sa de odinioară şi redarea în circuitul cultural a fost unul din punctele Programului Electoral al actualului primar Lucian Resmeriță.

      În luna septembrie a anului trecut, cimematograful lupenean a fost cuprins  în lista obiectivelor care vor fi reabilitate.

            ”Am obținut acordul de principiu de la Compania Națională de Investiții pentru reabilitarea Cinematografului Cultural Lupeni, acesta a fost cuprins în Lista Sinteză a obiectivelor de investiții din cadrul subprogramului  ,,Săli de cinema” din Programul Național de construcții de interes public. Urmează preluarea acestuia de CNI și întocmirea Documentației de Avizare a Lucrărilor de Intervenție”, spunea anul trecut, primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriţă.

   Iar în data de 23 octombrie a.c,  primarul lupenean a depus laCNI cererea de finanțare pentru reabilitarea Cinematografului Cultural. ”Cererea de finanțare va fi evaluată de o comisie, apoi va fi trecută pe lista investițiilor ce pot fi finanțate  cu bani de la CNI. Dacă acest obiectiv va primi finan­țare se va stabili anul viitor, după fixarea bugetului instituției și prioritizarea investițiilor în funcție de punctajul acumulat. Șansele de reabilitare a cinematografului sunt totuși mari, alte două cinemato­grafe din Valea Jiului fiind reabilitate în același mod, cel de la Vulcan și cel de la Petroșani. Cu siguranță, abia anul viitor se va face proiectarea pentru obiectiv, urmând apoi licitarea lucrărilor, iar un film la noul cinematograf vom vedea în 2020. Reabilitarea atât a Palatului Cultural, cât și a cinematografului creează oportunități pentru manifes­tările culturale, oportunități pe care Lupeniul,  nu le avea”, a conchis primarul Lucian Resmeriță.

Arthur Gărdescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: