Târgul de produse Tradiţionale din Petroşani, prilej de aprovizionare pentru sezonul rece

La Târgul de Produse Tradiţionale care a fost organizat în Piaţa Victoriei au fost prezenţi peste 50 de producători din mai multe zone ale ţării, dar şi din Valea Jiului. Începând  de la produse din carne, mezeluri, brânzeturi, produse de patiserie, must şi vin, tuică şi alte băuturi, produse apicole şi derivate ale acestora, au fost apreciate de publicul cumpărător, comercianţii având încasari record.

„S-au cumpărat de toate, cumpărătorii fiind interesaţi şi de alte produse în special, de aici de la noi, din Valea Jiului, de firme specializate cum ar fi Comexim R, cu brânzerurile omologate, cu pastrama de oaie, cu cârnaţii delicioşi, au expus produse proprii firme din Harghita, Gorj, Sibiu, Alba. Interesul pentru târg a fost mare şi ca în fiecare an am servit doritorilor 1000 de porţii de păsat şi tocană de oaie„, a ţinut să spună Sorin Creţu, şeful pieţelor din Petroşani.

   În mijlocul cetăţenilor s-a aflat şi primarul Tiberiu Iacob Ridzi, care el însuşi a participat la împărţirea bucatelor gătite de cei mai buni gospodari ai locului.

„Aşa cum facem în fiecare an, şi de această dată, am servit 1000 de porţii de păsat şi tocană de oaie petroşănenilor care au ales să îşi petreacă ziua de sâmbătă pe Centrul Civic al municipiului Petroşani. Numărul celor care au primit din partea administraţiei locale tradiţionalele bucate momârlăneşti – păsatul şi tocana de oaie – a fost, şi de această dată, destul de mare. Le mulţumesc tuturor celor care au venit la această agapă pe care am organizat-o împreună cu momârlanii noştri, cu scopul de a promova câteva din produsele culinare specifice zonei noastre. Îi felicit pe toţi participanţii la Târgul Produselor Tradiţionale de la Petroşani din acest an, pentru roadele şi bucatele pe care le-au pregătit pentru acest eveniment şi le doresc să fie sănătoşi să-şi poată duce tradiţia mai departe. Mulţumesc tuturor celor ce s-au implicat în buna organizare a acestui eveniment care a prins foarte bine şi care deja se bucură de un real succes la noi, la Petroşani”, a declarat primarul Tiberiu Iacob Ridzi.(A.D.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: