Senatorul CRISTIAN RESMERIŢĂ: “Îi rog pe toţi cetăţenii din Valea Jiului, din judeţul Hunedoara, să se prezinte la vot… O căsătorie trebuie să fie între un bărbat şi o femeie”

Românii sunt chemaţi la sfârşitul acestei săptămâni la referendumul pentru modificarea Constituţiei, în sensul redefinirii familiei. Social democraţii lupeneni au ieşit în stradă zilele trecute, unde au împărţit pliante trecătorilor cu date despre referendum. Dacă majoritatea votează „da”, atunci noul articol va stipula că „familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie”. Actualmente, textul constituţional foloseşte cuvântul „soţi” în loc de „un bărbat şi o femeie”.

Referendumul nu va produce efecte juridice, întrucât, chiar şi cu textul actual, căsătoria între persoane de acelaşi sex nu este permisă, existând deja un articol clar în Codul Civil, care spune că „prin soţi se înţelege bărbatul şi femeia uniţi prin căsătorie”.

     Legat de acest subiect, senatorul CRISTIAN RESMERIŢĂ ne-a declarat: „Eu cred că familia este formată şi dintr-o mamă şi un copil. Într-o familie se poate întâmpla orice. Ai, de exemplu, doi părinţi care pleacă în străinătate şi, rămâne, să zicem, un copil cu bunicii. Domnilor, este tot o familie! Noi nu discutăm la referendumul ăsta despre familie, noi discutăm despre căsătorie. Ceea ce este total diferit! Eu m-am uitat pe net pe Facebook, am văzut la televiziunile de ştiri foarte multe discuţii, dar noi nu discutăm despre familie – la acest Referendum. De exemplu, familia mea este formată şi din soţie, şi din copii, şi din părinţi, şi din frate, cumnată, nepoţi şi din toată lumea… Am şi eu o bunică, toţi suntem o familie. Dar căsătoria trebuie să fie, clar, după părerea mea – eu nu vorbesc despre părerile altora, între un bărbat şi o femeie(…)  Dar vă spun că noi, Senatul, am aprobat o modificare legislativă, în sensul de a defini căsătoria(…) Spun pentru toată lumea: să se ducă la referendumul din 6 şi 7 octombrie a.c.,  asta în primul rând, să voteze cum consideră fiecare dintre ei.  Dar, eu, vă spun că pentru a se căsători cineva,  trebuie să fie un bărbat şi o femeie. Asta cred eu. Oamenii să se ducă şi să voteze, iar dacă cineva consideră că e invers, să voteze contra.  Dar cred că este normal ca o căsătorie să fie între un bărbat şi o femeie şi pe această cale, îi rog pe toţi cetăţenii din Valea Jiului, din judeţul Hunedoara să se prezinte la vot.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: