“10, pentru turismul hunedorean”

            Începând cu anul viitor, Consiliul Judeţean Hunedoara va demara programul “10, pentru turismul hunedorean” care prevede modernizarea a 10 drumuri judeţene care sunt situate pe diferite trasee turistice ale judeţului. Prin reabilitarea tuturor tronsoanelor de drum şi îmbunătăţirea suprafeţelor de rulare, practic Consiliul Judeţean Hunedoara pune un covor asfaltic în calea turiştilor interesaţi să viziteze frumuseţile naturale sau istorice ale judeţului.

Valoarea investiţiilor trece de 190 de milioane de lei. Unul din drumurile care va fi reabilitat, DJ 685, asigură accesul la un obiectiv de maximă importanţă în judeţ (Barajul Gura Apelor) şi facilitează accesul la frumuseţile Parcului Naţional Retezat. Porţiunea modernizată va ajunge până la coronamentul Barajului Gura Apelor, acolo până unde drumul este întabulat pe Consiliul Judeţean Hunedoara. Dincolo de această porţiune, situaţia patrimonială a drumului este incertă. Deşi este încadrat la categoria funcţională de „drum judeţean”, DJ685, pe o porţiune de după coronamentul Barajului „Gura Apelor” spre Cabana Rotunda,  este un drum de utilitate privată, Consiliul Judeţean Hunedoara moştenind o situaţie în care Regia Naţională a Pădurilor „Romsilva” şi SC Hidroelectrica SA au abilităţi conturate de administrare în zonă.  Consiliul Judeţean Hunedoara are în intenţie în perioada imediat următoare ridicarea restricţiei de circulaţie şi permiterea accesului auto cu tonaj mai mic de 3,5 tone pentru turiştii care vor să viziteze zona. Însă, până la clarificarea situaţiei privitor la competenţele în administrarea drumului, Consiliul Judeţean Hunedoara este în imposibilitatea de a-şi asuma investiţii legale dincolo de coronamentul Barajului „Gura Apelor”.

„Suntem deschişi la orice opinie, atenţi la orice oportunitate care ar putea să trasforme turismul hunedorean într-o sursă esenţială de venit pentru comunităţile locale, facem eforturi şi paşi concreţi în acest sens. Nu putem însă să întoarcem la nesfârşit obrazul unor acuzaţii care lovesc nemeritat instituţia noastră, ţinând cont, mai ales, de o nuanţă importantă: în ultimiii doi ani turismul hunedorean nu a fost pus pe butuci, ci, dimpotrivă, a fost ridicat de pe butuci şi pus pe roţi. Datele oficiale o certifică”, se arată în comunicatul de presă primit din partea Consiliului Judeţean.

Angella Dumitraşcu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: